Vlag in top 't Oale Spoor
Vlag in top 't Oale Spoor Foto:

Vlag in top
't Oale Spoor

HELLENDOORN - De bouw van het nieuwe Hippisch Centrum 't Oale Spoor in Hellendoorn verloopt voorspoedig. Afgelopen donderdag werd naar goed gebruik een vlag geplaatst bij het bereiken van het hoogste punt van de nieuwbouw.

Het hippisch centrum komt aan de Pastoor Rientjesstraat. Voorzitter Gerard Korbeld plaatste de vlag samen met wethouder Johan Coes. Deze sloeg op 21 november ook de eerste paal voor het nieuwe complex. Tegelijk overhandigde de wethouder ook symbolisch de subsidie van 100.000 euro. De gemeente stelde deze al eerder beschikbaar. Naar verwachting zal de nieuwe accommodatie eind mei in gebruik genomen worden.

Raad akkoord met plan
In oktober vorig jaar stemde de gemeenteraad van Hellendoorn in met de plannen voor het hypermoderne centrum voor paardensport. De oude manege die hier stond ging tegen de vlakte om hiervoor plaats te maken. De manege voldeed al lang niet meer aan de moderne wensen en eisen voor paardensport. Het eerdere gebouw was te gedateerd, de rijbak te klein en het wedstrijdterren had een grasbodem wat niet voldoet aan de moderne eisen. De nieuwe rijhal vam 40 bij 100 meter voldoet wel aan de eisen qua onder meer minimale afmetingen voor paardensportwedstrijden. Het buitenterrein van 70 bij 100 meter krijgt een eb- en vloedbodem waardoor dit een zeer stabiele ondergrond is voor springactiviteiten.

November eerste paal
Sinds 2013 werd al gewerkt aan de plannen; het was dan ook een feestelijk moment toen in november de eerste paal de grond in kon. De realisatie wordt voor een groot deel gefinancierd door de verkoop van woningbouwkavels. In november kon de bouw dan ook al daadwerkelijk van start gaan. Naast de bouw wordt ook de omgeving duurzaam onder handen genomen. Zo worden 42 nieuwe linden en 10 nieuwe eiken herplant, ter compensatie van de bomen die moesten wijken voor het bouwproces.

Investering in paardensport
Hellendoorn investeert met haar bijdrage in het versterken van de Twentse paardensport. De hippische sporten zijn steeds populairder in Twente, met een groeiend aantal evenementen.

Een passende accommodatie maakt dit een welkome plek voor topruiters om neer te strijken. Zo werd eerder ook al fiks geïnvesteerd in onder meer het terrein van CSI Twente in Geesteren.