Afbeelding
Foto:

Fietsers Tourbuffels zamelen geld in voor Alpe d'HuZes

NIJVERDAL - De mountainbikers van de SVDO Tourbuffels hebben afgelopen weekend weer een mooie tocht verreden met een bijkomend goed doel.

De tocht begon bij De Lantaarn in Hellendoorn. Er werd gereden in twee routes van 25 en 45 kilometer. Ruim 300 mensen namen deel aan de tocht op de Hellendoornse berg, waarbij weer voldoende hoogtemeters overwonnen moesten worden. De deelnemers genoten weer volop; na afloop waren er dan ook weer vele complimenten voor de goede organisatie van de tocht. Er kwamen fietsers uit de hele regio om deel te nemen.

Alpe d'HuZes
Het deelnamegeld van 5 of 7 euro ging volledig naar de actie Alpe d'HuZes. De Tourbuffels kwamen met het initiatief voor deze 'Fund-Race' omdat hun eigen lid Arno Knapen mee zal fietsen in de Alpe d'HuZes met zijn Team Knapen/VanBuren. Hierbij beklimmen de fietsers zes keer de beroemde Franse berg. De opbrengst wordt dan gebruikt voor onderzoek naar kanker. De Alpe d'HuZes wordt dit jaar op 1 juni verreden. De actie bracht vorig jaar ruim 11 miljoen euro op. De tussenstand voor dit jaar staat inmiddels op 3 miljoen euro.