Afbeelding
Foto:

Echtpaar Roelofs viert jubileum

NIJVERDAL - Het echtpaar Roelofs-Hunink heeft maandag een bijzonder jubileum gevierd. Zij zijn maar liefst zestig jaar getrouwd; een bijzonder feit waar we zeker even stil bij moeten staan.

Naar goed gebruik kreeg het echtpaar een bezoekje van de burgemeester, Anneke Raven. Zij kwam hen al 's ochtends vroeg thuis feliciteren aan de Vechtstraat. De heer en mevrouw Roelofs zijn beide 84 jaar oud. Met het zestig jarig huwelijk hebben ze dan ook al veel dingen meegemaakt.

De heer Roelofs is de zoon van een molenaar en mevrouw Roelofs de dochter van een kruidenier; beide geboren in Deventer. Zij leerden elkaar kennen op 4 september 1948 tijdens het feest van de troonswisseling van Koningin Wilhelmina en Juliana. Later verhuisde het echtpaar naar Zutphen waar ze vier kinderen kregen. Sinds 1967 wonen ze in Nijverdal. De heer Roelofs was tot zijn pensionering autoschade-expert; mevrouw Roelofs als huisvrouw. Het echtpaar heeft 8 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen, met nog twee op komst.

Verrassing
Voor het echtpaar zelf was het jubileum ook nog ietwat een verrassing; ze vieren nu eigenlijk het trouwen voor de wet, pas zes maanden later volgde een kerkeijke inzegening. Voor de familie was het dan ook een leuke verrassing.