Afbeelding
Foto:

Poolen-Van den Brink nieuwe leidsvrouw Zorgaccent

NIJVERDAL - ZorgAccent krijgt per mei een nieuwe bestuurder. Aline Poolen-Van den Brink neemt dan deze bestuurstaken op zich. ZorgAccent is met ruim 2.200 medewerkers actief in Twente en Salland.

De 43-jarige Poolen-Van den Brink neemt de taken over van Irma Harmelink. De nieuwe bestuurster heeft een brede ervaring in de zorg. Poolen studeerde af als A-verpleegkundige en specialiseerde zich verder met een Post HBO-studie en een kaderopleiding in de gezondheidszorg. In 2014 haalde ze haar MBA-Health aan het Erasmus Centrum voor zorgbestuur.

Nieuwe uitdaging
Momenteel is Poolen interim regiomanager voor de stichting Cardia, locatie Duinrust in Den Haag, daarvoor was zij tien jaar als bestuurder werkzaam voor Stichting Bethanië te Ede. Beide organisaties zijn actief in de ouderenzorg; een groeiend aspect door de opkomende vergrijzing in Nederland. Poolen-Van den Brink was nu ook toe aan een nieuwe uitdaging op professioneel vlak. De nieuwe bestuurder van noemt ZorgAccent 'een organisatie met kernwaarden die bij mij passen: respect, betrokkenheid, vertrouwen en betrouwbaarheid'.

Goede score
ZorgAccent heeft volgens Poolen goede waarderingscijfers op Zorgkaart Nederland. 'Het is een kunst om daar te komen, maar misschien nog wel moeilijker die positie te behouden.
Samen met alle medewerkers zie ik ernaar uit deze gezonde organisatie duurzaam door te ontwikkelen in het belang van onze huidige en toekomstige cliënten.'

Veel activiteiten
De organisatie telt ruim 2.200 medewerkers en 1.300 vrijwilligers. De zorgorganisatie beschikt over tien woonzorglocaties waar zelfsturende teams zorg verlenen. Op het terrein van Krönnenzommer in Hellendoorn bevindt zich ook nog Hospice Noetsele.

Wijkverpleging
In de wijkverpleging verlenen negentig zelfsturende teams zorg aan mensen in nauwe samenspraak en samenwerking met mantelzorgers en andere zorgverleners. Het ontwikkelen en ondersteunen van wijkgerichte, kleinschalige zorg is een belangrijk thema. Daarnaast biedt ZorgAccent dagbesteding aan mensen die graag zo lang mogelijk thuis willen wonen.