Afbeelding
Foto: Petra Koenderink

Lekker een dagje Roefelen

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Lekker een dagje Roefelen! Heh wat? De term is nog niet echt bekend, maar toch doen er ook dit jaar weer veel basisschoolleerlingen in Hellendoorn en Nijverdal mee met het jaarlijkse Roefelen. Dit jaar op zaterdag 17 juni.

De Roefeldag is een dag waarbij leerlingen uit de groep 5 tot en met 8 op bezoek gaan bij lokale bedrijven en organisaties in de brede zin. Zo kunnen ze een letterlijk kijkje in de keuken nemen bij een restaurant, maar ook winkels, instellingen en anderen openen hun deuren weer dit jaar.

25-ste keer
Het Roefelen wordt dit jaar voor de 25-ste keer gehouden in Nijverdal en Hellendoorn. Alle leerlingen uit groep 5 tot en met 8 van alle lokale basisscholen mogen meedoen. Dit snuffelen aan onbekende dingen en kennismaken met bedrijven dient ook een belangrijk doel.
Het is voor de leerlingen namelijk ook een leuke en vrijblijvende manier om eens te kijken bij een mogelijk beroep wat hen interesseert. Hiermee worden ze nog beter voorbereid op de toekomstige overstap naar het voortgezet onderwijs en een uiteindelijke opleiding.

Drie bedrijven
De leerlingen gaan op zaterdag 17 juni op pad vanaf 09.00 uur. Gedurende de dag bezoeken ze drie of vier bedrijven of instellingen met een groepje van in totaal zes kinderen. Dit onder begeleiding van twee volwassenen, meestal ouders. Zij zorgen voor het vervoer van en naar de diverse deelnemende locaties.

Veel interesse
Er zijn altijd veel aanmeldingen voor de Roefeldag, dus het is belangrijk om je op tijd aan te melden. Zeker wanneer je met een specifieke groep op pad zou willen. Er kunnen maximaal 600 kinderen deelnemen en er zijn er ongeveer 1.800 uitgenodigd, zo laat de organisatie weten. Aanmelden kan via www.roefeldaghellendoorn.nl Let op: Als een van de ouders van de kinderen uit jullie groepje meedoet als bedrijf/roefelplaats vermeld dan de naam van het bedrijf/de roefelplaats bij de aanmelding, jullie groepje krijgt dan voorrang bij deelname aan de Roefeldag!

Spelregels
Om mee te doen met de Roefeldag moet je leerling in groep 5, 6, 7 of 8 zijn van een basisschool in Hellendoorn of Nijverdal. De leerlingen maken zelf een groepje met twee andere leeftijdsgenoten, bijvoorbeeld uit de klas. Hierna vragen zij een ouder of verzorger om als begeleider mee te gaan Roefelen. Je kunt aangeven bij welke bedrijven jullie voorgaande jaren al zijn geweest en of je ouder als roefelplaats meedoet. Je krijgt automatisch een bevestiging dat de aanmelding is ontvangen. Aanmelden kan vanaf dinsdag 22 maart 2017 en kan tot uiterlijk 5 april. Meedoen gaat op volgorde van aanmelding. Het hangt van het aantal beschikbare roefeladressen af.