Afbeelding
Foto:

Politie pakt snelheid aan in Nijverdal

NIJVERDAL - De politie is de afgelopen tijd vaker bezig met snelheidscontroles in Nijverdal. Het blijkt dat er in de kern nog te vaak te hard gereden wordt.

Vorige week dinsdag werden al 112 bekeuringen uitgeschreven na een controle op de Joncheerelaan binnen de bebouwde kom. In dit 50-kilometergebied was de hoogst gemeten snelheid bij de controle van 1.191 passanten 74 kilometer per uur. Bij controle in de Kerkstraat werden ook diverse bekeuringen uitgeschreven. In de 30-kilometerzone was de hoogst gemeten snelheid 54. Deze maandag werd gecontroleerd op de Meester Ponsteenlaan, waar ongetwijfeld ook nog enkele prenten van op de mat vallen.

Niet populair
Dat snelheidscontroles niet populair zijn hoeven we u niet te vertellen. Iedereen die wel eens een bekeuring heeft gehad voor een paar kilometer te snel hoopt dat agenten ook eens échte boeven gaan vangen. En toch blijkt de praktijk weerbarstiger.

Buurt rijdt zelf te hard
Zo blijkt uit diverse onderzoeken namelijk dat het met name buurtbewoners zelf zijn die te hard rijden. Zij zijn immers goed bekend met de straten en obstakels, waardoor ze al snel het gas wat harder intrappen, zeker binnen de bebouwde kom. Dit levert dan weer een paradoxaal fenomeen op: buurtbewoners klagen bij de politie dat er te hard wordt gereden in hun kern - terwijl zij dit zelf het meeste doen.