Afbeelding
Foto:

Marloes de Jong
rondemiss Ronde van Overijssel

NIJVERDAL / LEMELE - De Ronde van Overijssel komt er weer aan! Ook dit jaar wordt deze mooie wielerklassieker weer verreden. De volgende editie staat gepland voor zaterdag 6 mei.

Het dorp Lemele, net achter de Hellendoornseberg, die overgaat in de Lemelerberg, is verkozen tot Dorp van de Ronde. Dit is altijd een hele eer; er worden dan leuke aanvullende activiteiten gehouden om het dorp te promoten tijdens het grote wielerevenement. Dit jaar wordt al weer de 65-ste editie gehouden.

Rondemiss
De tocht heeft dit jaar naar goed gebruik ook weer een heuse rondemiss. Dit jaar is deze afkomstig uit onze hoek van de provincie, namelijk Marloes de Jong uit Wierden. De keuze van de Miss is altijd een mooie traditie, waardoor Marloes dan ook terecht trots is.

Wielercafé
De 22-jarige Wierdense schone zal al eerder wat taken vervullen in het kader van de Ronde van Overijssel. Zo verschijnt zij op 13 april ook het wielercafé wat gehouden zal worden in Zaal Dijk te Lemele. Binnenkort maakt de organisatie van de Ronde van Overijssel het programma van het wielercafé openbaar. De ervaring uit voorgaande jaren leert echter dat het een avond gaat worden die wielrennen ademt, en iedereen is welkom.

Biografie
Marloes de Jong is geboren en getogen in Wierden. Ze is de oudste van vier kinderen en woont nog thuis, samen met haar moeder, broertje en twee zusjes. Ze zegt: 'Het lijkt me ontzettend leuk om rondemiss te zijn. Enige ervaring heb ik ook al, ik was namelijk al eens gastdame bij evenementen. Vorig jaar vroeg men mij al eens om rondemiss te zijn, toen kon ik echter niet, want ik had kaartjes voor het concert van De Toppers.'

Jazzdance
De rondemiss van de Ronde van Overijssel 2017 heeft één grote passie: jazzdance. 'Vanaf mijn tiende dans ik al bij dansvereniging Intense in Wierden. Ik geef les en daarnaast neem ik deel aan wedstrijden. Ook nationale wedstrijden op hoog niveau', zegt Marloes. Afgelopen november studeerde Marloes de Jong af en sinds kort heeft ze een baan als online marketeer.

Leuke ervaring
Over haar rol als rondemiss is Marloes duidelijk: Ík ga er blanco in. Ik zie op de dag zelf wel wat me allemaal te wachten staat. Ik laat me graag verrassen. Wel hoop ik op mooi weer. Veel wielerwedstrijden heb ik nog niet gezien tot nu toe. Ik kijk zomers mee naar de Tour de France als deze op tv is, maar daarbuiten zie ik niet echt heel veel wielerwedstrijden. Wel ga ik naar de 'Nacht van Almelo'. Niet naar het wielrennen, maar meer naar het feest erna.'

Dorp van de Ronde sprint
Er is voor de wielrenners in Lemele dit jaar veel te winnen. Niet alleen is er dit jaar de traditionele sprint op de Lemelerberg, maar ook is dit jaar in Lemele de 'Dorp van de Ronde tussensprint'.

Bijzonder wielerdorp
De organisatie van de Ronde van Overijssel heeft onder andere voor Lemele gekozen omdat het dorp in de gemeente Ommen jaarlijks twee grote wielerwedstrijden kent die haar doorkruisen. Zowel de Ster van Zwolle [dit jaar op zaterdag 4 maart], alsmede de Ronde van Overijssel doet Lemele jaarlijks aan.