Afbeelding
Foto:

60 kilometer per uur op
Noordzuidverbinding

Hogere snelheid op Noordzuidverbinding

NIJVERDAL - De gemeente Hellendoorn wil de maximumsnelheid op de Noordzuidverbinding tussen Nijverdal en Hellendoorn vaststellen op 60 kilometer per uur.

De Noordzuidverbinding loopt van de Wierdensestraat in Nijverdal tot de Ommerweg in Hellendoorn. De weg dient als een belangrijke verbinding voor de leefbaarheid en bereikbaarheid in de kernen en sluit tevens aan op de rijksweg 35. Daarnaast zorgt de weg er voor dat doorgaand verkeer niet meer door Hellendoorn en Hulsen gaat.

Klein probleem
Bij de aanleg van de weg ontstond een ietwat rare situatie die nu rechtgetrokken zal worden. Aanvankelijk zou een deel van de weg binnen de bebouwde kom vallen als onderdeel van de bouwplannen voor Hellendoorn Noord. Doordat de bouwplannen geschrapt zijn stond de gemeente voor een dilemma. De weg was ingericht als een 50-kilometerweg maar ligt in een gebied waar 80 kilometer per uur gebruikelijk zou zijn. Aangezien de aanleg toen al begonnen was, moest er gezocht worden naar een compromis.
Het verhogen van de maximumsnelheid naar de verwachte 80 kilometer per uur is onwenselijk gezien de huidige inrichting. Er is daarom in gezamenlijk overleg met de werkgroep Noordzuidverbinding en Fietsersbond besloten om dit aan te wijzen als 60-kilometerweg. Wethouder Jelle Beintema benadrukte dat dit zo ontstaan is als een ongelukkige samenloop van omstandigheden. De gemeente zal de komende tijd dan ook zeker de vinger aan de pols houden