Afbeelding
Foto:

Grootse vrijmarkt in
Nijverdal op Koningsdag

NIJVERDAL - Koningsdag is altijd een bijzonder geliefd feest in veel Twentse dorpen en steden. Ook in Nijverdal wordt dit weer volop gevierd dit jaar. Op donderdag 27 april wordt in het centrum van Nijverdal weer een grootse Vrijmarkt gehouden.

Deze dag is Nijverdal van jou en van al je vrienden en vriendinnen! Iedereen is welkom om spulletjes te verkopen in de straten van het centrum. Een typisch oud-Hollands fenomeen wat ook nu nog zeer geliefd is. Struin gezellig langs de vele kraampjes en kleedjes op zoek naar iets leuks. Wie wat wil verkopen moet zich wel even gratis aanmelden bij de Stichting Bruisend Nijverdal, op www.bruisendnijverdal.com/koningsdag. Dit in verband met de te reserveren ruimte.

Aubade
Ga je niets verkopen op de vrijmarkt, maar wil je wel komen rondneuzen: ga dan eerst naar de aubade op het Henry Dunantplein voor de feestelijke opening van Koningsdag. De aubade met een dagopening door burgemeester Anneke Raven begint om 10.00 uur. Na afloop heeft u de gelegenheid voor het feliciteren van alle ontvangers die dit jaar een Koninklijke Onderscheiding ontvangen in Nijverdal. Wie weet staat u er wel bij dit jaar...

Muziek en meer op plein
Hierna starten de activiteiten van de Stichting Bruisend Nijverdal en muziekvereniging Advendo. Op het Henry Dunantplein is de gehele dag van alles te beleven voor jong en oud.
In samenwerking met Advendo is een leuk programma in elkaar gezet, met optredens van leden van de Pop Rock Factory en de Nijverdalse band Dustlands in onze mooie muziektent, een boekenmarkt, ballonnenwedstrijd, het rad van avontuur en diverse terrassen om even uit te rusten.
Ook toneelvereniging Nut & Genoegen werkt mee aan deze dag. Dat mag je dus niet missen.

Het gehele programma is als volgt:

09.00 – 15.00 uur: Grote Nijverdalse vrijmarkt in de straten van het centrum.
10.00 uur: Opening door burgemeester Raven en aubade i.s.m. Drumbo van Advendo.
10.15 uur: Oplaten ballonnen door kinderen.
10.00 – 18.00 uur: Oranjemarkt Advendo.
10.15-14.00 uur: optredens Pop Rock Factory vanuit muziektent.
14.00-18.00 uur: optreden Dustlands vanuit muziektent.