Afbeelding
Foto:

Compliment voor
mantelzorgers Hellendoorn

HELLENDOORN - Mantelzorgers zijn onmisbaar. Dagelijks zetten zij zich belangeloos in voor iemand in hun omgeving om hen hulp te bieden. Bijvoorbeeld wanneer een familielid ziek is, maar ook wanneer een buurman hulp nodig heeft met de boodschappen.

De mantelzorgers werken veelal in stilte en zonder echte beloning. De gemeente Hellendoorn wil in ieder geval op dit laatste vlak iets leuks doen voor deze groep. Mantelzorgers kunnen zich opgeven voor het jaarlijkse Mantelzorgcompliment. Iedere mantelzorger binnen de gemeente Hellendoorn komt eens per jaar in aanmerking voor deze vorm van waardering. Ook in 2017 wil de gemeente Hellendoorn een blijk van waardering geven aan alle mantelzorgers in de gemeente. Dit 'mantelzorgcompliment' bestaat uit een bedrag van 75 euro of een arrangement van ZINiN naar keuze.

Arrangementen
Dit jaar zijn er een drietal opties waar een mantelzorger uit kan kiezen. Het eerste arrangement omvat een jaarabonnement van de bibliotheek en een theaterbon voor een voorstelling bij ZiNiN. Het tweede arrangement bestaat eveneens uit een jaarabonnement voor de bibliotheek en een bioscoopbon voor een film bij ZiNiN voor twee personen. Het derde arrangement omvat een voorstelling naar keuze bij ZiNiN voor twee personen en een bioscoopbon voor ZiNiN. Mantelzorgers kunnen dit eens per jaar aanvragen door een aanvraagformulier in te vullen en in te leveren bij Stichting Evenmens. Het betreffende formulier is te vinden op de website van de gemeente, www.hellendoorn.nl.

Wie is mantelzorger?
Volgens de definitie is iedereen die minstens drie maanden lang minstens acht uur per week zorgt voor iemand met wie hij of zij een persoonlijke relatie heeft, een mantelzorger. Mantelzorg beperkt zich niet tot de thuissituatie, maar kan ook verleend worden aan iemand die in een verzorgings- of verpleeghuis woont. Mantelzorg is niet iets waar iemand bewust voor kiest, het is iets wat je overkomt. Je zorgt voor iemand omdat je op de één of andere manier een band met die persoon hebt. Dat kan gaan om ouders, kinderen, buren of vrienden. Een mantelzorger is dus niet hetzelfde als een vrijwilliger.