Afbeelding
Foto:

Partijen Hellendoorn samen verder

HELLENDOORN - De drie lokale partijen die actief zijn in Hellendoorn gaan gezamenlijk verder. De partijen BurgerBelang, GemeenteBelangen en Hellendoorns Onafhankelijke Partij gaan hun krachten bundelen.

De besturen stellen met tevredenheid vast dat de leden akkoord gaan met het voornemen om één gezamenlijke lokale partij op te stellen. De leden gingen akkoord bij de recente ledenvergaderingen van de partijen op 16 maart.

Spelregels
De partijen BurgerBelang, GemeenteBelangen en Hellendoorns Onafhankelijke Partij willen zo hun krachten bundelen om de democratie te versterken. Volgens heldere spelregels, zodat alle mensen zo eerlijk mogelijk gelijk worden behandeld, aldus de gezamenlijke verklaring van de partijen.

Transparantie
Zij willen graag toe naar een open en transparante politiek, waarbij besluitvorming kan in open overleg. Ook moeten de inwoenrs meer betrokken worden bij bestuurlijke keuzes en de politiek zou meer verantwoording af moeten leggen.

Praktische zaken
Het fuseren zorgt ook voor enkele praktische voordelen, zo kan er met beperkte middelen een sterkere campagne gevoerd worden voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. BurgerBelang heeft vijf raadszetels, GemeenteBelangen twee en HOP eveneens twee. Als ze vormbehoud tonen zou de fractie met negen zetels de grootste kunnen worden.