Afbeelding
Foto:

Succesvolle eerste editie
Dutch Masters of MTB

HAARLE - De eerste editie van de Dutch Masters of MTB was afgelopen zondag een doorslaand succes.

De Dutch Masters of MTB is een mountainbiketocht van 'monsterlengte'; de deelnemers maakten een tocht van ruim 200 kilometer met maar liefst 1.400 hoogtemeters. Een bijzonder zwaar maar prachtig parcours dus alleen geschikt voor echte bikkels. Het was dan ook een sterk deelnemersveld.

Wielercafé
Voorafgaand aan de tocht op zondag werd zaterdagavond ook een wielercafé gehouden in café De Droadnagel. Bart Voskamp, Gert Jacobs en Maarten den Bakker waren de tafelgasten.

Start
Zondag werd al vroeg gestart; om 06.00 uur ging de eerste groep van 190 deelnemers van start bij het café. In totaal waren er vier van zulke groepen. De tocht ging hierna noordelijk via de Lemelerberg, richting Junne, Beerze en vervolgens zuidelijk naar Den Ham, Hancate en Hellendoorn. Hotel De Uitkijk markeerde het punt halverwege de tocht. De weg werd zuidwaarts voortgezet naar Rijssen, Markelo en vervolgens richting het eindpunt langs Holten.

Winnaars
De tocht was een beproeving, met uiteindelijk enkele sterke winnaars. Bij de 200 kilometer individuele tocht was Bram Rood het snelste, met een eindtijd van 8 uur, 3 minuten en 50 seconden. Wouter Hendriksen werd tweede op 7 minuten afstand, gevolgd door Ramses Bekkenk, Onno Reijnhout en Maarten Nijland.

Duo's
Bij de duo's was het team Botma/Bood het snelste, met een eindtijd van 8 uur, 49 minuten en 26 seconden. Gevolgd door Hilhorst/Kuiphof een kwartier later. Het duo Grandia/Berkhoff eindigde als derde, gevolgd door Reinerink & Reinerink en Broxteman/Bus als vijfde.

Live tracking
De tocht werd ook erg multimediaal opgezet. Zo konden mensen thuis live meegenieten met de resultaten en tussentijden via een smartphone-applicatie. Daarnaast was de Dutch Masters of MTB ook live te volgen op RTV Oost. De organisatie, wielerclub SaMo uit Haarle, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement dankzij de inzet van vele vrijwilligers en maanden werk.