Afbeelding
Foto:

Fysion viert jubileum en kijkt vooruit naar succes

NIJVERDAL - Gymnastiekvereniging Fysion in Nijverdal kijkt terug op een zeer geslaagd jubileumweekend afgelopen weeken. Op 31 maart en 2 april werd de jaarlijkse uitvoering gehouden.

Er werd groots uitgepakt zoals te verwachten is voor een jubileum. Op vrijdagavond 18.00 uur gingen de deuren open voor de allereerste show; zaterdagavond, 3 shows en ruim 800 leden later sloten zij voor de laatste keer de deuren rond 23.00 uur. Het hema dit jaar was 'Bedrijvigheid in Nijverdal; waarbij de plaatselijke ondernemers een groep konden sponsoren. Maar liefst 1.500 toeschouwers wisten dit weekend de ingang van de gymzaal te vinden en hebben een of meerdere shows bewonderd.

Divers
De openingsact was een fantastische en unieke djembe-groep die het publiek elke show weer enthousiast mee liet klappen en zingen. Tijdens de avondshows traden de leden 9 jaar en ouder op in maar liefst 30 verschillende acts. De middagshow was voor de allerjongsten leden van de vereniging tot 9 jaar met elf verschillende acts. Vele takken van de vereniging kwamen aan bod, waaronder acrogym, trampolinespringen, turnen en vele dansstijlen. Een zeer gevarieerde show dus.

Huldiging
Op vrijdagavond werd door voorzitter Edwin Hartgers, Wim Slooijer in het zonnetje gezet. Wim Slooijer is onder andere jarenlang jurylid geweest voor de vereniging en heeft zich op zoveel meer manieren ingezet voor de vereniging dat hij onder luid applaus benoemd is tot lid van verdienste van Fysion Nijverdal. De organisatie kijkt met tevredenheid terug op het jubileum, mede dankzij de inzet van ruim 100 vrijwilligers. Voor de sportieve tak was er geen rust; twee selectieteams van de ritmische gymnastiek wisten zich tijdens de tweede voorronde in Almere te plaatsen voor het komende Nederlands Kampioenschap. Dit wordt op 13 mei gehouden in Leeuwarden. De categorie C-junioren werden afgelopen weekend vijfde en zevende met de onderdelen hoep/knots en bal. De prejunioren werden 2e en 5e met de hoepel en oefening zonder materiaal.