Wie moet een lintje ontvangen?
Wie moet een lintje ontvangen? Foto:

Koninklijke Onderscheiding voor veelzijdige duizendpoot

DAARLE - Mevrouw J.H. Bos-Smelt uit Daarle heeft woensdag een Koninklijke Onderscheiding ontvangen voor haar jarenlange inzet voor de lokale gemeenschap in de breedste zin.

Burgemeester Anne Raven van Hellendoorn had de eer om haar namens de Koning te benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde bij gelegenheid van de jaarvergadering van de Buurtbusvereniging Hellendoorn waar zij actief is.

Brede inzet
Van 1980 tot 1994 was mevrouw Bos (76) vrijwilliger bij het dorpshuis 't Trefpunt inDaarlerveen. Ze was lid van de voorbereidingscommissie voor de bouw van 't Trefpunt, zat in de beheercommissie en verrichtte bardiensten en schoonmaakwerk.

Buurtbus
Vanaf 1980 tot 2017 was ze chauffeur op de buurtbus en sinds 1993 ook bestuurslid van de Buurtbusvereniging Hellendoorn. Als bestuurslid vertegenwoordigt zij Plaatselijk Belang Daarlerveen. Zij zet zich onvermoeibaar in voor behoud en promotie van de buslijn naar Daarlerveen en het welbevinden van de chauffeurs op deze lijn.

Plaatselijk Belang
In de periode 1984-2012 was mevrouw Bos vrijwilliger bij Plaatselijk Belang Daarlerveen. Ze organiseerde de bejaardensoos en begeleidde activiteiten zoals handwerken, kaarten en spelletjes. Daarnaast haalde ze de leden van de soos van huis op en bracht hen na afloop van de activiteit en weer terug.