Afbeelding
Foto:

Nijverdal bruist weer in september

NIJVERDAL - Nijverdal gaat weer bruisen in september! Het Marktplein wordt van 6 tot en met 10 september voor vijf dagen het centrum van het feestvertier.

Organisator Stichting Bruisend Nijverdal, onderdeel van de Stichting Evenementen Nijverdal (SEN), heeft hier haar tent opgeslagen. De komende maanden stellen wij telkens één van de commissies aan de lezers van Hart van Nijverdal voor. We trappen af met het nieuwe, enthousiaste bestuur! Stichting Bruisend Nijverdal is onderdeel van de Stichting Evenementen Nijverdal (SEN). De doelstelling van de SEN is het organiseren en promoten van herdenkingen, evenementen en feestelijkheden ten behoeve van de inwoners van Nijverdal en omstreken en zodoende de saamhorigheid versterken.

Nieuwe voorzitter
Ewald Aaltink is vanaf 1 oktober 2016 aangetreden als de nieuwe voorzitter van de Stichting Bruisend Nijverdal. Vanaf deze datum is ook Annet Korbeld als secretaris in het bestuur aangetreden. "Het was tijd voor nieuwe, en vooral jongere impulsen. Bruisend Nijverdal is een feest van, voor, en voor een belangrijk deel ook door, Nijverdallers. En het bestuur is een afspiegeling van de Nijverdalse inwoners. Op dit moment bestaat de groep uit (v.l.n.r.) Annet Korbeld, Leonie Smit, Jaime Fransen, Ewald Aaltink, Jan Hekman, Bas Nahuis en Ineke Bloemendal.

Vrijwilligers
Zij doen het werk echter niet alleen, maar hebben als commissievoorzitter hulp van vele commissieleden en andere trouwe vrijwilligers. Zij houden zich bezig met verschillende onderwerpen binnen Bruisend Nijverdal. Denk daarbij aan: Sponsoring, Programma, Marketing, Vrijwilligers, Veiligheid en Techniek.

Vrijmarkt
Deze manier van werken is nieuw, maar werkt nu al erg goed. Een ieder kan zich richten op eigen taken en waar nodig helpen we elkaar. Op dit moment zijn we erg druk met de laatste voorbereidingen van Koningsdag 2017. Met dit jaar voor het eerst een grootse Vrijmarkt in het centrum van Nijverdal. Op de achtergrond gaan we natuurlijk gewoon verder met de organisatie van de feestweek in september. Het programma en de marketingactiviteiten liggen voor een groot deel al klaar, maar het is nu zaak om genoeg sponsoren binnen te halen, vrijwilligers vast te leggen en het in kaart brengen van techniek en veiligheid.

Fotocredits: Annauf