Afbeelding
Foto: Suzanne Van Gaale

Vervoer onder één dak

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn gaat het vervoer voor diverse doelgroepen de komende tijd gefaseerd onderbrengen bij één vervoerder: Taxicentrale Witteveen.

De gemeente voerde samen met elf andere Twentse gemeenten een gezamenlijke aanbesteding uit om de vervoerstaken tegen het licht te houden. Doel is om uiteindelijk te komen tot een meer gestroomlijnde opzet.

Gefaseerd
De gemeente Hellendoorn heeft gekozen voor Taxicentrale Witteveen om straks al het vervoer op zich te nemen. Dit zal dan gefaseerd gebeuren. Als eerste gaat het vervoer voor mensen met een WMO-pas, beter bekend als de Regiotaxi, per 1 juli over naar Witteveen. Met ingang van 1 augustus dit jaar volgt het leerlingenvervoer en vanaf 1 januari 2018 is ook het vervoer van en naar dagbesteding hier ondergebracht.

Weinig verandering
Tot aan deze overgang zal er voor de gebruikers niets veranderen. Binnenkort krijgen zij nadere informatie van de gemeente over de overgang naar een nieuwe vervoerder en de eventuele gevolgen voor hen. Op dit moment kopen de gemeenten de Regiotaxi al gezamenlijk in. De gemeenten organiseren het leerlingenvervoer nu nog afzonderlijk en zorgaanbieders regelen het vervoer voor hun cliënten. Daardoor rijden er nu verschillende vervoerders.