Afbeelding
Foto:

Tweede editie Katoentjestocht in Nijverdal

NIJVERDAL - De voorbereidingen voor de tweede editie van de Katoentjestocht in Nijverdal zijn al weer begonnen. Dit jaar wordt de tocht gehouden in de nacht van 19 op 20 mei.

Vorig jaar werd de nachtelijke wandeling voor het eerst gehouden, tot groot genoegen van de vele deelnemers. Dat er een vervolg zou komen leek dus al vast te staan.

Vroege vogels
In de nacht van 19 op 20 mei a.s. kunnen wandelliefhebbers zich vervoegen bij de Smidse aan het Hoge Dijkje om zich aan te melden voor de hele, halve of kwart marathon.

Wandelen centraal
Waar de eerste editie vooral in het teken stond van 180 jaar Nijverdal en de textielgeschiedenis, gaat het nu vooral om het wandelen. Uiteraard worden hier en daar de markante textiel kenmerken wel genoemd, want het blijft natuurlijk wel de Katoentjestocht.

Routes
Alle drie afstanden gaan vanaf de Smidse over Landgoed de Eversberg via Hulsen, Hellendoorn weer naar Nijverdal. De hele marathon gaat vandaar verder over Zuna, Hoge Hexel, Noetsele, naar de Smidse. Kortom, de mooiste nachtelijke plekjes worden bezocht met een aardige diversiteit aan wandelpaden.

Geen achtste marathon
De achtste marathon is komen te vervallen, maar voor kinderen die echt graag in het donker willen wandelen is ruim tien kilometer wel te doen. Ook nu wordt er weer 's nachts gewandeld, de kortere afstanden zelfs helemaal in het donker.

Het licht tegemoet
De marathonwandelaars daarentegen lopen geleidelijk het licht in, met een beetje geluk kunnen zij al wandelend de prachtige zonsopkomst aanschouwen. Aanvangstijden zijn: hele marathon 00.01 uur, halve marathon 00.30 uur en de kwart start om 01.00 uur.

Veiligheid
Reflecterende kleding is verplicht (kan eventueel tegen borg geleend worden bij het startbureau) en het is aan te raden een zaklantaarn mee te nemen. Veiligheid is belangrijk omdat de tocht ook deels over wegen met autoverkeer gaat.

Inschrijving
Voorinschrijven is mogelijk en voordeliger. Meer informatie www.katoentjestocht.nl , Facebook of 06-23566722.