Afbeelding
Foto:

Heropening
wereldwinkel Ganesha

NIJVERDAL - Na een grootschalige verbouwing van enkele weken zal wereldwinkel Ganesha zaterdag weer haar deuren openen.

De heropening moet natuurlijk gevierd worden met een officieel tintje. Daarom wordt om 11.00 uur de openingshandeling verricht door de oprichters van het eerste uur. Dit zijn oud-wethouder Peter de Noord en Adri Koster.

Vieren
Dit wordt gevierd met een open huis en proeverij van lekkere foodproducten. Om te vieren dat de winkel tevens 35 jaar bestaat kunnen de eerste 35 betalende klanten rekenen op een gratis doosje Tony Chocolonely paaseieren. Onder het genot van een kopje koffie en (h)eerlijke chocolaatjes leiden de medewerkers bezoekers graag de vernieuwde winkel rond en vertellen ze het verhaal achter de producten. Bij de Wereldwinkel is een team van ruim 40 vrijwilligers actief. Zij verzorgen de inkoop, staan in de winkel en werken achter de schermen aan het promoten van eerlijke handel. Wereldwinkel Ganesha is er trots op dat zij al 35 jaar fairtrade producten verkopen in Nijverdal. Zij werken al jarenlang met dezelfde gecertificeerde importeurs.

Duurzaam
'Wij gaan duurzame handelsrelaties aan en daarmee bieden wij kansarme boeren en producenten overal ter wereld perspectief', vertelt voorzitter Bas Hoogsteder. Hele dorpen hebben voordeel bij onze samenwerking. Kinderen kunnen naar school en basisvoorzieningen zoals elektriciteit en stromend water worden mogelijk gemaakt. Zo moeilijk is het echt niet. 'Wij vinden dat iedereen een eerlijke vergoeding verdient voor zijn product.' Wij verkopen unieke cadeaus met een verhaal.

Facelift
De winkel kon na zoveel jaar echter wel een facelift gebruiken. Zo is de hele winkel is frisse kleuren geverfd en zijn er houten kasten op maat gemaakt voor een natuurlijke en trendy uitstraling. 'Wij zijn er super trots op dat door de vrijwillige inzet van heel veel mensen, wij zoiets iets moois hebben weten te realiseren. Dus we nodigen iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen!' Wereldwinkel Ganesha is een bijzondere winkel met inspirerende en exotische cadeau's voor jong en oud. Ook zijn zij een exclusief verkooppunt van de Limited Editions van Tony Chocoloney. Met de vernieuwde winkel laten ze zien dat trendy lifestyle ook een fairtrade lifestyle kan zijn.