Afbeelding
Foto:

Nieuwe expositie oude streekdracht

HELLENDOORN - Deze zomer wordt er in het regionale streekdrachtenmuseum Erve Hofman in Hellendoorn een bijzondere tentoonstelling gehouden van streekdrachten en burgerkleding.

Onder de titel Moeders mooiste is er een bonte parade te zien van kleding, gedragen door kinderen en hun ouders uit de periode 1850-1950. De bezoeker kan genieten van dagelijkse dracht en feestelijke kleding van boeren en burgers uit verschillende delen van het land. Bij kinderen hoort speelgoed en dat wordt dan ook in ruime mate geƫxposeerd. De tentoonstelling Moeders mooiste is een feest van herkenning en een bezoek van (groot)ouders met hun kinderen meer dan waard.

Dubbeltentoonstelling
In feite gaat het om een dubbeltentoonstelling, want in een aparte ruimte zijn tal van prachtige poppen te zien door de eeuwen heen. Museum Erve Hofman is gevestigd aan de Hofmanstraat 2 in Hellendoorn. Zij zijn van 2 mei tot en met 4 november geopend. Op de dinsdag-zaterdag van 13.30 tot 17.00 uur. Entree kost 4 euro. Tel.: 0548 655538 E-mail: info@oaldheldern.nl