Afbeelding
Foto:

De Wandel 4-daagse komt er weer aan!

NIJVERDAL - Da wandel 4-daagse van Nijverdal is ieder jaar weer een grote publiekstrekker. Met nog een kleine twee maanden te gaan zijn de voorbereidingen inmiddels weer in volle gang.

De 4-daagse wordt dit jaar gelopen van dinsdag 13 tot en met vrijdag 16 juni. Dit jaar is het al weer de 63-ste editie. Duizenden mensen zullen weer door de straten en over de prachtige wandelpaden lopen in en om Nijverdal. Voor de komende editie van deze wandelweek heeft de organisatie met een routeprogramma enkele routes aangepast en zijn er ook nieuwe wandelwegen in de routes opgenomen.

Verkenners
Het uitstippelen van de routes op de computer is slechts één deel van de planning. Hierna volgt het fietsen van de routes. Dat is op zich al een leuke uitdaging; in totaal gaat het om zo'n 120 kilometer route. Het vergt dus enige inspanning en tijd om alles juist te omschrijven en controleren.

Sponsoren
Diverse regionale bedrijven zijn al betrokken bij de 4-daagse en steunen dit evenement op diverse manieren. Zo zijn twee lokale supermarkten hoofdsponsor. Een mooie bijkomstigheid voor de sponsoren is dat de slotavond van de 4-daagse ook live te zien zal zijn op de lokale HOi TV. Hiermee is de wandel 4-daagse uniek in de gemeente, namelijk het enige evenement dat live wordt uitgezonden op TV. De organisatie is ook nu nog op zoek naar nieuwe sponsoren die bij willen dragen aan het succes van dit leuke evenement. Zo ontbreekt ook het ijsje als traktatie van een bekende lokale ijsmaker niet; dit jaar met twee uitdeelposten om opstoppingen te voorkomen.

Scholen
Dit jaar zijn de drinkposten van scholen niet meer toegestaan op de 5 km routes. Op de 10 en 15 km kan de school we´l een drinkpost opstellen op de aangewezen plaatsen. De organisatie heeft inmiddels alle scholen aangeschreven. De vergunningaanvraag voor het evenement en de routes zijn inmiddels ingediend bij de gemeente. Ook het benaderen van de verkeersregelaars is weer in gang gezet. De Avond 4-daagse van Nijverdal is op zoek naar extra verkeersregelaars. Mensen die willen helpen bij het oversteken van groepen wandelaars.