Afbeelding
Foto:

Heren Ravijn op weg naar kampioenschap

NIJVERDAL - De heren van waterpoloclub Het Ravijn in Nijverdal zijn goed op weg naar het landskampioenschap. Inmiddels hebben zij de halve finales bereikt.

Afgelopen zondag behaalde de herenselectie een vrij nauwe overwinning van 12-11 op rivaal AZC-Moscow. Dit mag met recht een sensatie in de waterpolowereld genoemd worden aldus Het Ravijn. In een drieluik tussen beide teams, trok de ploeg van Hans van Zeeland zondagavond bij de tweede overwinning aan het langste eind. Het zorgde voor kleine vechtpartijtjes bij de AZC-ers, die blijkbaar zo overtuigd waren dat de halve finale in Alphen zou landen, dat een nederlaag in eigen huis wel erg hard aankwam. Hans van Zeeland hees de victorie vlag en ziet zijn ploeg volgende week de halve finale spelen tegen ZPC Amersfoort.

Drie wedstrijden
Drie wedstrijden had Van Zeeland nodig om die halve finale in de strijd om het landskampiopenschap te bereiken. Donderdagavond verloor Het Ravijn in Alphen met 8-7. Vrijdagavond werd gewonnen met 9-8 en dus zondagavond met 11-12. Van Zeeland: "We hadden het donderdag af moeten maken. Het team heeft vrijdag goed gespeeld. In de heksenketel staan er mensen op. Knap dat we dat in winst weten om te zetten. "Ik heb goed kunnen wisselen. We konden daardoor de druk erop houden ".

Heksenketel
En ook zondag was het een heksenketel. In een wedstrijd, waarin de Alphense thuisploeg de vierde periode na een 1-1en 4-2, met een 8-5 voorsprong inging, bleek Het Ravijn in de laatste seconden van de wedstrijd het hoofd het koelst te kunnen houden en de overwinning met een halve finale ticket op zak, mee naar huis te nemen. "De ploeg nam haar verantwoordelijkheid. Fantastisch om te zien", stamelde Van Zeeland na afloop van de wedstrijd. "Hansie is de held van Het Ravijn", zongen de Ravijnsupporters de Arnhemmer na afloop toe.
De Nijverdallers spelen de halve finale, eveneens in een best of three tegen ZPC Amersfoort. De ploeg van oud Ravijncoach Barry Wittenbernds rekende in twee wedstrijden af met Widex-GZC Donk. De Amersfoorters wonnen met 12-9 en 6-9 van de Goudsen.