Afbeelding
Foto:

Live in Nijverdal, de trendsetter van nieuwe media

NIJVERDAL - In de gemeente Hellendoorn worden jaarlijks vele mooie evenementen georganiseerd. Het Social mediateam van Live in Nijverdal is bij veel van deze evenementen aanwezig om live verslag te doen. Reden voor ons om eens kennis te maken met dit enthousiaste mediateam.

Live in Nijverdal is een Facebookpagina voor Nijverdallers waarmee video's en live beelden kunnen worden gedeeld. Het team, bestaande uit cameraman Marcel Manenschijn en verslaggever Matthijs ter Avest, kent elkaar uit het media vak. Ze beschikken over dezelfde passie: mooie items maken en de Nijverdallers laten zien dat er zoveel gave evenementen zijn in onze gemeente. Met energie, gedrevenheid en passie zorgen zij ervoor dat de kijkers en volgers het gevoel krijgen 'erbij te zijn'. Zij krijgen daarbij vaak hulp van vele andere media partners, zoals dronespecialist Made by Drones, (sport) fotograaf Annauf en Wolfkamp Productions. Ook hebben zij inmiddels een media partner voor data en mobiele telefoons, Teunis Telecom en een sponsor voor de herkenbare, blauwe kleding, Reflex Promotions.

Veranderen
"Het media vak is constant aan het veranderen. Wij hebben ervaren dat we met Facebook live veel mensen kunnen bereiken", Zij zijn constant bezig met de nieuwe media, legt Marcel Manenschijn uit. "Facebook Live is de live streaming video dienst van Facebook. Het is snel en actueel. Je bent geen extra tijd kwijt met montage van items, want je zendt alles direct live uit. De video's blijven daarnaast gewoon aanwezig op de Facebook tijdlijn, dus ze kunnen ook later (terug) bekeken worden. Het mooiste is dat je direct interactie hebt met je volgers. Zij zijn op deze manier meer betrokken bij evenementen. Wanneer een live video wordt gestart krijgen de volgers van de Facebook-pagina een melding, zodat zij direct live in kunnen schakelen. Tijdens de video kunnen volgers vragen stellen in de reactie op Facebook. Deze vragen kunnen wij bij de interviews direct meenemen. Dit was bijvoorbeeld bij de Hellendoorn Rally afgelopen jaar heel handig. De verslaggevers hadden veel contact met fans en volgers en konden zodoende direct schakelen tijdens de interviews", aldus Marcel.

Professioneel
Sinds de pilot tijdens de Euro Hellendoorn Rally vorig jaar, is er al veel veranderd. Het team heeft meer geïnvesteerd in materiaal. De video's worden op een professionele manier aangepakt. Live in Nijverdal was de afgelopen maanden aanwezig bij verschillende evenementen: het schoolvoetbal, de sportverkiezing, de Ondernemingsverkiezing, 35plus voetbalcompetitie en de Open Taekwondo Kampioenschappen District Noord-Oost. Voor de komende maanden staan ook weer nieuwe evenementen op het programma, waaronder de Avond4daagse Nijverdal en wederom de Eurol Hellendoorn Rally om live verslag te doen vanaf de proeven. Daarnaast worden zij ook ingeschakeld door bedrijven, de media staat namelijk nooit stil.

Informatie
Wil je meer informatie? Kijk dan eens op de website: www.liveinnijverdal.nl of volg deze enthousiastelingen op Facebook. (facebook.com/liveinnijverdal)