Afbeelding
Foto:

Gwen Pennings wint gedichtenwedstrijd

HELLENDOORN - Gwen Pennings heeft afgelopen week de eerste prijs gewonnen bij de gedichtenwedstrijd van de gemeente Hellendoorn.

De gemeente schreef ook dit jaar een wedstrijd uit voor de leerlingen van Christelijke Scholengemeenschap Reggesteyn. Zij maken dan gedichten rond de dodenherdenking, met als thema dit jaar: "de kracht van het persoonlijke verhaal".

Jury
De jury had een moeilijke taak om uiteindelijk een winnaar te kiezen. Deze bestond uit docent Nederlands van het Reggeteyn, Klaas van der Wolf samen met Henk Schieper van ZiNiN Taal en de Culturele Raad Hellendoorn, Bob Faber namens ZiNiN en burgemeester Anneke Raven.

Winnaars
De eerste prijs ging naar Gwen Pennings. Zij ontving een beeldke, oorkonde en VVV-bon. De tweede plaats was voor Kaboel Vossebeld, de derde prijs ging naar Noa Dasselaar. Beiden kregen een oorkonde en een vvv-bon.

Gwen Pennings
Gwen zit in klas H1A van Reggesteyn, locatie Noetselerbergweg in Nijverdal. Haar docente, mevrouw Voortman, gaf de opdracht in haar les Nederlands om een gedicht te schrijven voor 4 en 5 mei. Gwen heeft nog niet vaak gedichten geschreven, "Alleen op de basisschool een keertje". Wel heeft ze een binding met het thema. Ze staat wel eens stil bij 'de bevrijding' van Nederland maar is met name geïnspireerd door haar overgrootmoeder. Zij heeft het wel eens over de oorlog en Gwen heeft haar ook vragen gesteld. Ze had nooit verwacht dat ze zou winnen en was best een beetje zenuwachtig. Gwen zal haar gedicht voordragen bij de officiële dodenherdenking 4 mei in bij het monument. De dames met de tweede en derde prijs dragen het gedicht voor in de Vrij Evangelische kerk.

Voordracht
Het winnende gedicht draagt Gwen Pennings voor op donderdag 4 mei tijdens de herdenkingsplechtigheid bij het Monument voor Gevallenen 1940-1945 aan de De Joncheerelaan / Ninaberlaan. Kaboel Vossebeld draagt haar gedicht voor tijdens de dienst in Protestantse Dorpskerk in Hellendoorn. En Noa Dasselaar draagt haar gedicht voor tijdens de dienst in de Vrije Evangelische kerk in Nijverdal.