Afbeelding
Foto:

Leerlingen genieten van koningsspelen

HELLENDOORN - Afgelopen vrijdag werden weer de Koningsspelen gehouden. Dit is een jaarlijkse beweegactiviteit, vooruitlopend op Koningsdag zelf. Ook in de gemeente Hellendoorn werd weer volop gesport.

Na het Koningsontbijt 's ochtends voor alle leerlingen kwamen de leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 in actie voor de Koningsspelen. Deze werden voor de hele gemeente gehouden op sportpark Gagelman. De leerlingen uit groep 1 tot en met 4 namen deel aan leuke spellen op de velden van Reggesteyn. De leerlingen van het scholengemeenschap verzorgden de activiteiten.

Prijzen
Dit jaar was de vijfde editie van de Koningsspelen. HIermee waren ook enkele leuke prijzen te winnen. Burgemeester Anneke Raven reikte deze na afloop van de Koningsspelen uit. Bij de estafette gingen de prijzen - een sportpakket van Intersport Ramon Zomer - naar groep 5/6 van de Bongerd en groep 7/8 van Meander. In het eindklassement van groep 5/6 was de eerste plaats voor de Triangel gevolgd door de Baatrixschool en Jan Barbier. Bij groep 7/8 ging dde eerste prijs naar De Wingerd, de tweede naar Jan Barbier en De Es pakte de derde prijs. Ook hier kregen de winnende klassen een sportpakket en bokaal.

Foto: Johan Reijnders