Afbeelding
Foto:

Veel prijzen voor Hertruiters

HELLENDOORN - De Hertruiters hebben weer een uitstekend weekend achter de rug. Afgelopen weekend werden weer veel verschillende wedstrijden gehouden waar de leden in actie kwamen.

Ze trokken er op uit in de hele regio. Tijdens Hippisch Geesteren werden er meerdere prijzen in de wacht gesleept. In de klasse BB maakte Milan Elshof zijn debuut met zijn paard Black Velvet. Hij reed twee nette proeven en werd met 185,5 en 189,5 tweede en eerste. Wendy Hulsink-Bergman startte haar paard Incredible in de klasse L1. Zij reed met haar fijn gereden proef 209 punten bij elkaar en behaalde een tweede prijs in een groot deelnemersveld. Dylian Roelofs behaalde een vierde prijs met haar pony Poppings Soraya R. in de klasse B categorie D/E. Zij behaalde 188,5 punten. Ook Marilyn Roelofs wist dit puntentotaal te rijden. Zij ging van start in de klasse L2 categorie D/E met haar pony Jacodi's Bo's Blaze en behaalde een tweede prijs. In deklasse Z1 kwam Frank Hosmar met zijn paard Guetta aan de start. Hij wist een mooi puntentotaal van 234 te rijden en pakte hiermee de tweede prijs.

Olst
Ook in Olst werd een concours georganiseerd. Hier wist Fleur Kruger goed te scoren met haar pony Starmaker. Ze behaalde een derde prijs in de L2 dressuur categorie D/E met 189 punten. In Slagharen werd een ponyconcours gehouden en daar werden ook dressuurprijzen gewonnen: Nické Miskotte reed twee héle fijne proeven met haar pony Brouwershaven's Diva. Ze behaalde een monsterscore van maar liefst 215,5 en 225,5 punten waarmee ze twee keer het oranje lint voor de eerste prijs op mocht halen. Ook Dylian Roelofs kwam hier weer aan de start in de klasse B categorie D/E. Met Poppings Soraya kreeg zij 192 en 198 punten en daarmee behaalde ze een 3e prijs en met Esdal's King W.A. kreeg zij 184 en 201 punten en wonnen zij een 2e prijs.

Rijssen
In Rijssen bij Manege Achter'n Bos ging Ellen Vrugteveen van start met haar paard in de klasse M1/M2. Ze werd hier eerste met 193,5 punten. Er was ook springsucces tijdens het Koningspringen in Wierden. Noortje ten Cate ging hier van start met haar pony Macho in de klasse B categorie C. Ze reed een mooie foutloze ronde en werd beloond met 73 punten voor de stijl. Met dit puntentotaal ging zij er vandoor met de eerste prijs.

Wierden
Tenslotte was er ook nog succes bij de allerkleinsten met de Koningsbixie in Wierden. Mae Jannink was eerste met het AA springen en tweede met de A dressuur. Liz Jannink bezette de vierde plek. Ze reden beiden op hun pony Jessie.