Foto: Wim Beunk
Foto: Wim Beunk Foto:

Heren Ravijn spelen finale landskampioenschap

NIJVERDAL - De waterpoloheren van Z&PC Het Ravijn zijn er in geslaagd de finale om het landskampioenschap te bereiken.

Het afgelopen weekend wist het team van trainer-coach Hans van Zeeland in een best-of-three serie ZPC Amersfoort te verslaan. Vrijdagavond won Amersfoort uiteindelijk na verlenging, die in het waterpolo uit een strafworpenserie bestaat, met 16-15 van de Nijverdallers. Zaterdag in een kolkend "Ravijn bad" won de Nijverdalse formatie met 6-5, waardoor zondagmiddag in Amersfoort in een derde wedstrijd de beslissing moest komen.

Finale
En ook deze wedstrijd wisten de Ravijnheren in winst om te zetten: het werd 7-8 voor de Nijverdallers, waardoor de waterpoloheren voor de tweede keer in het bestaan van de club de finale om het landskampioenschap gaan spelen. Tegenstander is UZSC uit Utrecht dat in twee wedstrijden wist af te rekenen met De Zijl.

Vol lof
Trainer-coach Hans van Zeeland, voor het tweede seizoen trainer coach van de heren en vanaf volgend seizoen bij de Nijverdalse dames, was na afloop van de wedstrijden vol lof over zijn team: "We zijn fysiek sterker dan onze tegenstanders van de laatste weken. Ondanks de slechte tweede helft van de reguliere competitie, Z&PC Het Ravijn werd hierin 7e, heeft het team laten zien er op het juiste moment te staan in de play-offs. Doordat wij fysiek dóór konden, waren onze tegenstanders, AZC Alphen en Amersfoort niet in staat ons bij te houden. Die ploegen moesten in de laatste periode van de wedstrijd afhaken waardoor wij de finale wisten te bereiken. Een echte teamprestatie". De Arnhemmer acht zijn team in de finale zeker niet kansloos: voor de RTV Oost microfoon liet hij optekenen de kansen 50/50 in te schatten. De finale tussen Z&PC Het Ravijn en UZSC wordt gespeeld in een best-of-five serie. Onder voorbehoud wordt gestart op donderdag 4 mei in Utrecht, zaterdag 6 mei in Nijverdal, zondag 7 mei in Utrecht en indien nodig zaterdag 13 mei in Nijverdal en zondag 14 mei in Utrecht. Belangstellenden kunnen ook de website www.zpc-hetravijn.nl en de diverse sociale media van Z&PC Het Ravijn in de gaten houden. Hier worden de uitslagen en eventuele wedstrijden bekendgemaakt. De heren van Het Ravijn hopen dat er weer volop publiek zal zijn tijdens de thuiswedstrijden, maar zeker ook bij de duels in Utrecht. Kijk ook op www.zpc-hetravijn.nl of www.hartvannijverdal.nl voor informatie en verslagen over de wedstrijden.

Foto: Wim Beunk