Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Iedereen doet mee met jubileum-Roefeldag

HELLENDOORN - De 25-ste Roefeldag in Hellendoorn is nu al een succes. Alle kinderen die zich ingeschreven hebben voor deze leuke kennismaking met lokale ondernemers kunnen de bedrijven van hun keuze bezoeken. De Roefeldag wordt dit jaar gehouden op zaterdag 17 juni.

De Roefeldag werd 25 jaar geleden in het leven geroepen om kinderen uit de hogere groepen van het basisonderwijs al vroegtijdig kennis te laten maken met bedrijven waar zij mogelijk aan de slag gaan. De bezoeken worden gehouden voor leerlingen in de groepen 5 tot en met 8. Het enthousiasme voor deze dag is ook duidelijk merkbar bij de vele bedrijven in uiteenlopende sectoren die mee doen. Dit jaar gooien zo'n 80 bedrijven hun deuren openen voor het jeugdige publiek. Hierdoor is het mogelijk dat alle kinderen mee kunnen doen met de Roefeldag. Ze bezoeken de bedrijven dan onder begeleiding van een ouder of andere volwassene. Op de Roefeldag kunnen de kinderen drie á vier bedrijven bezoeken. De deelnemende bedrijven zijn zeer divers dit jaar. Dit loopt uiteen van agrarisch ondernemers tot supermarkten, de dierenambulance tot computerspecialisten. Met name voor minder bekende sectoren is dit een leuk moment om toekomstige medewerkers enthousiast te maken voor hun bedrijf.

Variatie
Het Roefelcomite probeert voor ieder deelnemend groepje een leuke en gevarieerde bedrijven-route te maken; de bedrijven zorgen voor een leuk en leerzaam programma zodat kinderen naast plezier beleven zich ook spelenderwijs kunnen oriënteren op de wereld om hen heen. Het blijkt in de praktijk namelijk erg lastig voor kinderen om al vroeg een gedegen keuze te maken voor een opleiding. Hoewel een beroep wellicht in theorie leuk lijkt, is de praktijk toch altijd anders. De bezoeken geven een realistisch beeld van het werk. Uiterlijk begin juni krijgt de begeleider van de kinderen te horen welke bedrijven ze 17 juni gaan bezoeken, de begeleider informeert de kinderen over het programma voor die dag.

Extra feestelijk
Ter ere van deze 25-ste Roefeldag in Hellendoorn/Nijverdal zal de afsluiting op de evenementenweide dit jaar extra feestelijk zijn. De organisatie is dan ook bijzonder trots op het feit dat er weer veel deelname is, zowel bij de kinderen als bedrijven.