Afbeelding
Foto: Tabitha Sijnja

Nieuwe naam gezocht voor fuserende lokale partijen

HELLENDOORN - De drie lokale partijen van de gemeente Hellendoorn zijn op zoek naar een nieuwe naam. De partijen Gemeentebelangen, Burgerbelang en Hellendoorns Onafhankelijke Partij gaan na de komende gemeenteraadsverkiezingen verder als één grote, lokale partij.

De nieuwe partij moet echter nog wel een passende naam hebben. Hoewel de gecombineerde fracties en medewerkers zelf ook druk aan het brainstormen zijn willen ze ook de inwoners mee laten denken over een passende naam. Deze moet dan uiting geven aan de ambitie van de nieuwe partij om de belangen van de inwoners uit de vele kernen binnen de gemeentegrens te behartigen. Volgens heldere spelregels, zodat alle mensen zo eerlijk mogelijk en gelijk worden behandeld, zo formuleren de partijen dit.

Kenmerken
De fracties hebben ook een soort van profielschets opgesteld waarmee ze richting willen geven aan hun politieke koers. Lokale belangen moeten op de eerste plaats komen. Democratisch en open politiek bedrijven is belangrijk. Er moet opgekomen worden voor de belangen van iedere inwoner; jong en oud. Hellendoorn moet zelfstandig en leefbaar blijven. Onderwijs, zorg en sportvoorzieningen moeten dichtbij, toegankelijk en betaalbaar zijn. Een goed ondernemersklimaat is ook belangrijk. En natuurlijk: inwoners moeten voldoende invloed en inspraak hebben bij inrichting van de woon- en leefomgeving.

Suggesties
Suggesties voor de nieuwe naam zijn van harte welkom. Wie een naam heeft, kan deze voor 20 mei insturen naar nieuwelokalepartijhellendoorn@gmail.com of naar H. Ligtenberg, Vossenweg 1, 7447 SC Hellendoorn. De bedenker van de winnende naam ontvangt een dinercheque van 150 euro, te besteden bij een restaurant naar keuze, binnen de gemeentegrens van Hellendoorn.

Samenwerking belangrijk
GB, BB en HOP hebben hoge verwachtingen van de nieuwe samenwerking. De partijen hebben nu in totaal negen zetels, waarvan 5 voor BurgerBelang en 2 voor GemeenteBelangen en Hellendoorns Onafhankelijke Partij. Als zij hun zetels vast weten te houden zouden ze gezamenlijk Hellendoorn's grootste partij worden; het CDA is nu de grootste fractie met 8 zetels.