Afbeelding
Foto:

Ondernemers vinden elkaar in Het Kantoor

NIJVERDAL - In de gangen van Het Kantoor hangt een vrolijke, bijna opgewonden sfeer. Iedereen heeft het gevoel van een nieuw begin. Muren zijn geverfd, laminaat is gelegd, de kantoren zijn 'aangekleed'. "Laat het werk maar komen!" lijkt Het Kantoor te roepen. Het sprankelt, zoals Thomas Walder zei.

Maandag 15 mei werd Het Kantoor, aan de Maximastraat 1 in Nijverdal, feestelijk geopend. Na het openingswoord van wethouder Thomas Walder, nam Natasja Klink het woord en bedankte iedereen voor zijn inzet. Karin van Boxtel van TML Makelaars en Paula Hofrichter van Hofrichter Communicatie werden letterlijk in de bloemetjes gezet voor hun belangeloze inzet bij de totstandkoming van Het Kantoor. Natuurlijk werd ook de gemeente bedankt, zij hebben veel geïnitieerd. Met als punt op de i mooie naambordjes bij elk kantoor en een groot bord met alle logo's beneden in de hal. Dit werd maandag officieel onthuld door wethouder Thomas Walder, geflankeerd door Joost Hekman, Natasja Klink, Karin van Boxtel en Paula Hofrichter. Als de gasten weer naar huis zijn, keert de rust in de gangen terug. "Wat was het een leuke opening!" Het geklik van toetsenborden en muizen voert weer de boventoon.

Van keuken naar kantoor
In Het Kantoor hebben inmiddels 15 ondernemers een werkplek gevonden. Zelfstandig professionals die niet langer aan hun keukentafel of op zolder willen werken. Die een professionele uitstraling en meer interactie met andere ondernemers zoeken. Er zijn nog een paar kantoren leeg. Prima geschikt voor ondernemers die hard aan hun zaak willen werken, onder het genot van gezelligheid en gedeelde expertise. Op 1 september opent Ingrid Aaltink een dependance op de hoek Rijssensestraat/Molenweg. Huiswerkbegeleiding Nijverdal krijgt daarmee meer ruimte en kan scholieren zo nog beter helpen.

Veel werk
Er is de afgelopen maanden veel werk verricht om uiteindelijk tot Het Kantoor te komen. De toekomstige gebruikers konden in meerdere bijeenkomsten meepraten over hun wensen voor een toekomstige locatie. Uiteindelijk werd het pand aan de Maximastraat gekozen van een shortlist. Ook locaties aan de Edisonstraat en Molenweg werden overwogen.