Afbeelding
Foto:

Gemeente Hellendoorn peilt wensen bij woonstarters

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn is bezig met een peiling om de wensen van starters op de woningmarkt in kaart te brengen.

De gemeente houdt regelmatig de vinger aan de pols om te kijken of het aanbod van woningen en kavels nog wel voldoet aan de wensen van de toekomstige bouwers en woners in Hellendoorn. Op www.hellendoorn.nl kunnen mensen een vragenlijst invullen met betrekking tot de bouw van starterswoningen. Deze zijn dan gericht op mensen die voor het eerst een eigen huis willen kopen, veelal een jongere doelgroep die nog wat minder te besteden heeft maar wel graag de vastigheid van een eigen woning ambieert.

Peiling
De peiling is bedoeld om de vraag bij starters duidelijk in beeld te brengen. Uiteindelijk worden deze dan ook per kern aan elkaar gekoppeld. Zo kan onderzocht worden of er mogelijkheden zijn om de woningen te realiseren door middel van een CPO-project. De gemeente benadrukt dat zij vooralsnog zelf geen concrete plannen hebben voor starterswoningen. Het mogelijke CPO-project is specifiek gericht op Hellendoorners; om in aanmerking te komen moeten mensen dus wel enige binding hebben met de gemeente.

CPO
CPO is voor gemeenten een goede manier om een groep bouwers bij elkaar te brengen. Onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap gaat een groep kopers gezamenlijk een serie woningen ontwerpen en realiseren, geheel naar eigen wens. Hierdoor blijven in principe de kosten laag en de woningen voorzien geheel in de behoefte van de toekomstige bewoners. Dit concept blijkt in andere gemeenten al goed aan te slaan.

Projecten
Er zijn de komende tijd ook nog diverse andere bouwprojecten in de gemeente Hellendoorn. Zo begint op 8 juni de uitgifte van nieuwbouwkavels in Daarle.