Afbeelding
Foto:

Museumseizoen geopend

HELLENDOORN - In een afgeladen Erve Hofman te Hellendoorn opende wethouder cultuur Anja van den Dolder de dubbeltentoonstelling "Moeders mooiste en Ik stond laatst voor een poppenkraam".

Ruim honderd mensen genoten van het gelegenheidskoor De Wichter dat oudhollandse liedjes ten gehore bracht. In Moeders mooiste is een fantastische, kleurrijke verzameling streekdrachten te zien vanuit het hele land, van Zeeuws-Vlaanderen tot Hindeloopen. In "Ik stond laatst voor een poppenkraam" maakt de bezoeker kennis met ministreekdrachten en historische kostuums. Ook in Twente kennen we een rijke traditie van streekdrachten, hoewel dit bij velen onbekend is. Met het doorknippen van het lint werd ook symbolisch het museumseizoen geopend.

Twee tentoonstellingen
Er zijn nog twee tentoonstellingen in Erve Hofman dit jaar. Tot 26 mei 2017 is in het Schoapenschot zeer gevarieerde kunst te zien van lokale kunstenaars. In oktober wordt in De stille revolutie vertelt over de dramatische veranderingen in het agrarisch leven na 1945.

Informatie
Voor meer informatie, openingstijden, entree en groepsarrangementen kunt u kijken op de website, www.oaldheldern.nl.