Afbeelding
Foto:

Fysion sluit meerkamp af

NIJVERDAL - Zaterdag 20 mei 2017 was het de beurt aan vijf Fysion- turnsters om de districtfinale 4e divisie te turnen. Deze eindfinale vond plaats in Doetinchem, een finale waar de turnsters hard voor hebben moeten werken om te komen.

Vele turnsters vielen al af in verschillende voorwedstrijden en bleven er nog enkelen over voor deze finalewedstrijd. Trots zijn wij op deze turnsters die in ieder geval nu al bij de beste 31 turnsters van heel district oost horen, elk in hen eigen categorie!

De ochtend begon al vroeg voor jeugd-turnster Indy Rekers, zij mocht de spits afbijten in een veld van 31 turnsters. Indy turnt dit seizoen voor het eerst in de 'keuze-oefenstof', oftewel eigen oefeningen maken; een jaar waar veel turnsters altijd naar uit kijken. Indy straalde op haar finalewedstrijd en liet een nieuwe onderdeel zien op de dunne evenwichtsbalk; een losse rol! Ze eindigde als 28-ste, een nette prestatie.

Hosmar
In ronde twee was het de beurt aan Danique Hosmar, 2e jaars-junior (geboren 2002). Dit was voor Danique haar allerlaatste meerkamp als junior; volgend jaar zal zij uitkomen in de senior categorie. Danique begon met een klein foutje op brug, en werd 25-ste in een deelnemersveld van 31 turnsters. De derde ronde was het de beurt aan de laatste drie turnsters van Fysion. Lieke Pekkeriet komt uit in de categorie pupil 2 (geboren 2006) D1, en senior-turnsters Emma Jansen en Maura Velding. Lieke Pekkeriet plaatste zich ruimschoots in de voorrondes voor deze finale, een hele knappe prestatie gezien zij vorig seizoen nog een divisie lager turnde. Helaas werd haar balkoefening door de jury niet helemaal gewaardeerd en viel deze score lager uit dan verwacht.

Trots
???????Het meerkamp seizoen zit er met deze prachtige finalewedstrijd op voor de A-Selectie turnen van Fysion Nijverdal. De trainers kijken terug op het meest succesvolle seizoen ooit van de A-Selectie tot nu toe. Ze zijn dan ook bijzonder trots op de turnsters in alle divisies. Ze hebben zich uitmuntend ingezet.