Afbeelding
Foto:

Nijverdal geniet van Nachtmarkt

NIJVERDAL - Nijverdal geniet deze vrijdag weer van de traditionele Nachtmarkt. Deze wordt gehouden van 14.00 tot 22.00 uur.

De Nachtmarkt is al jaren een traditie in het centrum van Nijverdal. De dag na Hemelvaart staat het centrum dan weer vol met de vele kramen en attracties. Er is voor iedereen wel iets te beleven, of het nu slenteren over de markt is, de leuke attracties, bezienswaardigheden in het centrum en natuurlijk: de vele aanwezige horeca. De Nachtmarkt is daarom ook niet verrassend een grotere publiekstrekker met bezoekers uit de hele regio.

Groot aanbod
De Nachtmarkt wordt naar goed gebruik georganiseerd door de winkeliersvereniging Op Naar Nijverdal. Er viel de afgelopen jaren al niets te klagen over de belangstelling voor de Nachtmarkt, zowel bij bezoekers als deelnemers die er met een kraam staan. Zo is het juist ook voor lokale ondernemers een leuke manier om met klanten in contact te komen. Er wordt ook actief geselecteerd welke standhouders ook echt op de Nachtmarkt kunnen staan, dit in verband met de branchebescherming.

Veel activiteiten
De winkeliersvereniging probeert steeds meer de kracht van dit soort evenementen te benutten om bezoekers naar het centrum te trekken. Dit blijkt namelijk een goede manier om mensen te interesseren voor hun lokale ondernemers, zeker wanneer deze leuke verbindingen zoeken met een evement. Recente voorbeelden zijn de zeer geslaagde klassieker en youngtimermeeting, eveneens mede opgezet door Op Naar Nijverdal. Dit volgde al op de druk bezochte Koningsdag-activiteiten in Nijverdal.

Volle kalender
De kalender is voor de komende tijd ook zeker niet leeg te noemen. Zo geniet Nijverdal op tweede pinksterdag van het Straattheater Festival en op 24 juni van het Shantyfestival. Het aanhaken bij deze en andere evenementen blijkt ook in andere gemeenten een goede manier om bezoekers naar het centrum te halen, waar normaal minder interesse zou zijn voor puur winkelen. Zo kiezen ook ondernemersverenigingen in andere gemeenten voor deze succesvolle aanpak om leegstand tegen te gaan. In sommige gemeenten is dit een groot probleem, zoals in Oldenzaal waar ruim 16 procent van de winkelpanden leeg staat.