Afbeelding
Foto:

Giraf-therapie helpt Yannick

NIJVERDAL - De 11-jarige Yannick Bloemendal is een kanjer. Ondanks dat hij kampt met het syndroom van Down laat hij zich niet uit het veld slaan. In de herfstvakantie gaat hij via Stichting Syndroom van de Lach de Giraf-therapie volgen. Dit moet ervoor zorgen dat hij zich op bepaalde gebieden nog beter kan gaan ontwikkelen.

Yannick is nu 11 jaar een heel vrolijk en gezellig jongetje die overdag naar de Boslustschool in Ommen gaat. Hier gaat het heel goed met hem en zit hij heel erg op zijn plek. Bij Yannick zijn de doelen vooral gedrag en eten. Yannick eet nog steeds alleen maar vloeibaar hierdoor belemmerd hij zich zelf heel erg in ontwikkeling. Medisch gezien is er niets mis. Giraf therapie is een uniek, op maat gemaakt therapie-programma aan voor kinderen met een beperking, stoornis of ontwikkelingsachterstand, in de leeftijd 4 tot circa 20 jaar. De therapie bestaat uit een combinatie van gedragstherapie, logopedie en/of fysiotherapie. De Stichting Syndroom van de Lach bekostigd de therapie (verblijf betalen de ouders zelf) maar men moet dan een aantal acties houden om geld in te zamelen voor de Stichting en om bekendheid een de Stichting te geven. Voor Yannick heeft DRW MOOD STUDIOS een actie gehouden en er zijn er diverse bedrijven die een donatie hebben gedaan.

Actie
Een leuke actie is opgezet door Juanita de Potter op Facebook. Als men twee euro doneert voor Yannick mag je een verzoek nummer aanvragen die ze dan voor je gaat zingen. Ook kan je een huiskamer concert winnen. Juanita kent Yannick van een vakantie in Volendam van 7 jaar geleden en bleef in contact. Juanita haar passie is echt zingen ze heeft al eens in de Zweeuwse Top 40 gestaan en ze heeft een eigen site www.facebook.com/JuutjeMusic. Op www.facebook.com/juanita.depotter staat meer informatie over de actie. Doneren kan ook ovv. Yannick op NL15 INGB 0006489632
t.n.v. Stichting Syndroom van de Lach