Afbeelding
Foto:

Maak kennis met sport en cultuur

NIJVERDAL - Op zaterdag 10 juni wordt van 13.00 tot 17.00 uur is de volgende editie van de Sport- en Cultuurmarkt gehouden op het Henri Dunantplein, in het Huis voor Cultuur en Bestuur en zelfs de afgezette Grotestraat zal ingeruimd worden voor demonstraties.

Hoe vaak is het in het verleden al niet voorgekomen: bezoekers van de Sport- en Cultuurmarkt die zich na het zien van de workshops, demonstraties en voorstellingen aanmeldden bij een sport – of culturele organisatie. Het enthousiasme dat op deze markt door alle deelnemers ten toon wordt gespreid, werkt dus duidelijk aanstekelijk en inspireert om iets met sport of cultuur te gaan doen.

Cultuur
Kom een kijkje komen nemen tijdens de Sport- en Cultuurmarkt, die gehouden wordt door ZINiN Cultuur en de afdeling Sportzaken van de gemeente Hellendoorn. Bijna alles wat met cultuur te maken heeft, wordt hier gedemonstreerd, zowel in de hal van het Huis voor Cultuur en Bestuur als op het Henri Dunantplein. Onder andere zijn de Pop Rock Factory, Toneelgroepen Nut en Genoegen en 't Hexel, muziekvereniging Advendo en de Kaliber Kunstenschool er. Het Memory Museum verhaalt over hoe het was tijdens de oorlog. Het koor Looft den Heer staat met een kraam op de markt. Kers op de taart is een voorproefje van 'Het Verzet Kraakt', het Twentse musical- en theaterspektakel dat binnenkort een serie voorstellingen over de grootste bankroof in WO II op de planken brengt.

Sport
Klimmen en klauteren met Atletiek- en Survivalvereniging Nijverdal ASV Atletics. De demonstraties Taekwondo zorgen voor actie en spektakel en de spieren komen pas echt goed los met dance- en sportlifestyle JONI Connect. Swingen, dansen en hip-hop voor de liefhebbers! Na deze warming-up gaat Gymvereniging Fysion laten zien welke disciplines er binnen de vereniging allemaal zijn, waaronder jazzdance.

Veel te doen
De scouts van Scouting De Reggegroep vertellen over hun spannende Hikes, Interessekampen en Trappersexpedities en geven demonstraties. Voor wie het iets rustiger aan wil doen komen de jeu de boules-spelers en denksporters aan bod. Fitnessfreaks kunnen een nieuwe manier van fitnessen ervaren met Corpus Milon.