Afbeelding
Foto:

Nijverdal gaat weer wandelen

NIJVERDAL - De zomer komt er weer aan, wat traditiegetrouw ook altijd weer de start is van de vele leuke wandelevenementen in de regio. Wie deze weken onze krant open slaat struikelt haast over de grote hoeveelheid aan leuke evenementen in de regio. Eén van de gezelligste is zonder twijfel de Avond4daagse van Nijverdal.

De avond4daagse wordt dit jaar gehouden van komende dinsdag 13 juni tot vrijdag 16 juni. De tocht is erg geliefd bij zowel volwassen lopers als de vele scholen die weer mee zullen doen.

Start en routes
De startlocatie is dit jaar weer bij het Advendohuis aan de Koersendijk in Nijverdal. De lopers kunnen kiezen uit een tweetal routes van 5. 10 of 15 kilometer. De lopers van de 5 kilometer vertrekken dan om 18.30 uur en voor de 10 en 15 kilometer om 18.15 uur. De routes voor dit jaar zijn weer uitdagend én leuk om te lopen voor een breed publiek. Kijk op www.avond4daagse-nijverdal.nl voor een overzicht van de routes en andere informatie. Dit jaar is er ook een aanpassing gedaan wat betreft drinkposten. Op de 5 kilometer zijn er namelijk geen drinkposten van scholen toegestaan. Dit met als doel om de doorstroming te verbeteren. Het is daarom aan te raden om ook zelf wat te drinken mee te nemen.

Zoek Stappie
Voor kinderen is er ook weer een leuke activiteit naast het wandelen, zo kunnen ze mee helpen zoeken naar de mascotte Stappie; het bekende gezicht van de avond4daagse. "De organisatie vraagt aan de inwoners van de gemeente om mee te helpen zoeken, want tijdens de 4-daagse hebben we hem hard nodig om de deelnemers aan te moedigen", aldus de organisatie.

Verkleedpartij
Naar goed gebruik is de laatste avond van de 4daagse altijd een ludieke; lopers worden aangemoedigd om zich te verkleden. Dit jaar met het thema: country en western. De avond4daagse wordt afgesloten met een gezellige intocht via de Grotestraat die voor de gelegenheid autovrij is. Dit werd vorig jaar voor het eerst gedaan, tot groot genoegen van de lopers. Op de evenementenweide ontvangen ze dan hun medaille.