Afbeelding
Foto:

MKB-tour Overijssel bezocht Hellendoorn

HELLENDOORN - Het midden- en kleinbedrijf is een belangrijke drijvende kracht achter de Overijsselse economie. Daarom is de Provincie Overijssel dit jaar druk bezig met een MKB-tour door de provincie. Hierbij bezoeken zij uiteenlopende bedrijven. Afgelopen vrijdag was Hellendoorn aan de beurt.

De tour bezocht een tweetal bedrijven, Niverplast en 12Build. Er werd gestart met een rondleiding door Gerrit Jan Nieuwenhuis bij Niverplast. Het bedrijf specialiseert in verpakkingsmachines. Vervolgens werd met vertegenwoordigers van het gemeentebestuur gepraat, waaronder burgemeester Anneke Raven en wethouder Anja van den Dolder. Het programma wordt afgesloten met een bezoek aan 12Build waar ondernemer Erik Nieuwenhuis een rondleiding verzorgt. En ja, Erik is familie van Gerrit - een neef, om precies te zijn. 12Build is een webportal voor de bouwsector, met als doel om bouwspecialisten te vinden. Zij zijn inmiddels zeven maanden gevestigd aan de Ernst Machstraat 10 met zo'n 30 medewerkers.

Doel
Het doel van de MKB tour is om een optimaal ondernemersklimaat te creëren dat tegemoet komt aan de wensen van de ondernemers. De betrokkenheid van de gemeenten is daarbij essentieel. Daarom gaan provincie, gemeenten en ondernemers in gesprek. In de loop van het jaar komen alle gemeenten aan bod, steeds gecombineerd met een bezoek aan een bedrijf.

Banenmotor
Het MKB, dé banenmotor van Overijssel, staat voor tal van uitdagingen om zich te ontwikkelen, innovaties tot stand te brengen, het juiste personeel aan te trekken of de optimale vestigingsplaats te vinden. Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie; "Daarvoor staan de gemeenten, die een belangrijke rol hebben in het scheppen van een goed vestigingsklimaat, de ondernemers en de provincie samen aan de lat. In nauwe samenwerking zijn in 2016 de nodige plannen ontwikkeld. Deze plannen zijn nu in volle uitvoering en leveren al mooie resultaten op. Maar wij moeten continu met elkaar in contact blijven en de aanpak aanscherpen zodat de ondernemer optimaal kan blijven ondernemen. De MKB tour biedt daarvoor een uitstekende gelegenheid."

Meer bezoeken
Op 23 juni staat het volgende bezoek in het kader van de MKB tour gepland in de gemeente Steenwijkerland.