Afbeelding
Foto:

Nieuw schietbord bij sportclub Daarle

DAARLE - Zaterdag was het weer zover, de jaarlijkse spelletjesochtend bij sportclub Daarle. Voordat dit kon beginnen moest er eerst een gloednieuw "doelschietbord" onthuld worden. Dit is gedaan door twee mannen van de zeer actieve vuttersploeg van de voetbalclub.

Het schietbord is tot stand gekomen door de opbrengst van de sponsorloop van 2016 en is dus door de jeugd van sportclub Daarle zelf bij elkaar gelopen. Op deze manier zien ze er op een leuke manier wat van terug. De spelletjesmorgen was gericht op de basisschooljeugd die voetbalt bij Daarle.

Spellen en meer
Er werden verschillende spelletjes en een quiz gespeeld. Het team met de hoogste score kreeg een aandenken. Hierna werden alle kinderen getrakteerd op een ijsje en mocht iedereen 3 keer op het schietbord schieten. Deze wedstrijd werd gewonnen door Rich van Lenthe. Om 12.30 uur kwamen de teams zich aanmelden voor het 4 tegen 4 toernooi. Er deden dit jaar 26 teams mee. De indeling is in verschillende leeftijdscategorieën. Er werd gevoetbald op een klein veld ( kwart voetbalveld) en kleine goals (80cm x 50cm). Het team dat eerste werd in de poule ontving een medaille en het team dat tweede werd een chocoladereep. Voor de leukst en mooist versierde shirtjes waren er ook prijzen. Dit jaar was er een leuke verrassing elke deelnemer kreeg een bakje patat aangeboden. Dat maakte de dag compleet. En natuurlijk het mooie weer en de gezelligheid van alle teams en de toeschouwers. De club is ook dankbaar voor de vrijwilligers die dit mogelijk maakten.