Achterkamp Fotografie
Achterkamp Fotografie Foto:

Plezier gegarandeerd bij Regge Survival 2017

NIJVERDAL - Op dit moment ligt de atletiekbaan van atletiek- en survivalvereniging Atletics er nog bij zoals normaal. Maar vanaf zondag zal het iedere dag steeds meer aandoen als een echt festivalterrein. Zondag beginnen de organisatoren namelijk met de opbouw van de 21e editie van de Regge Survival. Deze wordt gehouden op zaterdag 24 juni. De organisatie roept buurtbewoners op een extra oogje in het zijl te houden.

Als het aan de organisatie ligt van de populaire jeugdsurvival, hoeft het voor de deelnemers aan niets te ontbreken. Deelnemers kunnen volgende week zaterdag weer genieten van maar liefst 34verschillende hindernissen. Modder en water -de gouden formule voor plezier- worden daarbij zeker niet geschuwd. Hoewel het ieder jaar nog gelukt is, blijft het toch altijd een uitdaging om alle hindernissen op tijd klaar te hebben. De strakke bouwplanning is een preventieve maatregel tegen vandalisme. Met de waakzaamheid van politie en buurtbewoners hoopt de organisatie ook dit jaar weer de hindernissen te behoeden tegen kwaadwillende mensen. Dit bleek in het verleden namelijk niet altijd een garantie te zijn.

Iniminirun
Volgende week zaterdag begint het evenement om 09.00 uur met de afstand voor de allerkleinsten: de Iniminirun (2 kilometer). Daarna zullen de Clubkampioenschappen van Atletics starten, met aansluitend de startgroepen van de 6 kilometer. Vanaf 13.15 uur beginnen de teams van de 4 kilometer met lopen. Naar verwachting zijn alle teams rond 16.30 uur terug op de atletiekbaan.

Unicef
Dit jaar werkt de Regge Survival voor de tiende keer samen met het plaatselijk comité Unicef. Deelnemers kunnen zich inzetten voor het werk van Unicef. Dit jaar halen deelnemers van de Regge Survival geld op voor de strijd tegen kinderarbeid in Ivoorkust.

Krant
Speciaal voor de deelnemers, toeschouwers en geïnteresseerden is de Regge Survivalkrant weer uitgebracht. In deze krant staat alle informatie over het evenement: de starttijden, het parcours en meer informatie over de samenwerking met Unicef. De krant vind je als bijlage van deze krant.

Foto: Achterkamp Fotografie