Afbeelding
Foto:

Helden en kampioenen bij Vang je Droom

NIJVERDAL - Alle kinderen dromen. Over een dag prinses zijn, een mooie slaapkamer of jouw favoriete topvoetballer ontmoeten. Het realiseren van dromen is helaas niet voor ieder kind weggelegd.

Soms is een dagje naar het Avonturenpark of een vakantie al een droom die buiten bereik ligt. Stichting van je Droom helpt kinderen tot 18 jaar die dromen hebben, maar die niet gerealiseerd kunnen worden door hun directe omgeving, dromen te realiseren in Twente en Salland.

Helden
Zondag 11 juni stond de evenementenweide in Nijverdal vol met Helden en Kampioenen! Stichting Vang je Droom, Fysius rugexperts en de Hooischuur sloegen de handen ineen en organiseerden een actieve middag voor kinderen uit de Gemeente Hellendoorn en omstreken, die wel een droommiddag verdiend hadden, zoals jonge mantelzorgers en kinderen uit minima gezinnen.

Startschot
Burgemeester Raven wilde graag meewerken aan deze sportieve dag voor het goede doel en heeft het startschot gegeven in de muziektent. Hierna konden de kinderen onder leiding van dansschool JONI connect en de muziek van DJ Lars de spieren los maken bij de openingsdans. Een lange warming up was niet nodig op deze stralende, warme dag, dus de kinderen konden al snel in 4 groepen uiteen. Bij Fysius kon spelenderwijs alles over de rug geleerd worden. Bilal en Thijs van Gym2B leerden grenzen verleggen en spieren kweken bij boksen en survival. Een kleine obsticalrun, opdrukken, touwtrekken en met echte bokshandschoenen aan proberen een goede uithaal naar Bilal te maken. Ramon Zomer kon helaas zelf niet, maar stuurde kanjers Dave en Bas. Bij hen werd duidelijk wie er topscoorder was in voetbal.

Slotdans
De dames en heer van JONI connect studeerden met alle kinderen de slotdans in. Ze hadden de opperste concentratie van jongens en meisjes tijdens het oefenen van alle dansmoves, van de arm wave tot aan de vrije robot dans.

Versnaperingen
Tussendoor konden alle superhelden weer op kracht komen met pannenkoeken zoveel ze op konden in de Hooischuur. Favoriet was de pannenkoek die de kinderen zelf mochten versieren met snoep. De Hooischuur stelde alle pannenkoeken, het drinken en hun locatie gratis ter beschikking!

Kleine helden
???????Het was een middag waarin niets moest en alles mocht. Genieten stond voorop en dat werd volop gedaan. Na afloop werd ieder kind 'Held van de dag' en konden zij met een medaille en een goed gevulde goodiebag weer naar huis. Zoals een meisje van 6 al vertelde zouden ze maandagochtend op school een heleboel te vertellen zou hebben! Een dag om nooit te vergeten waarbij hopelijk alle kleine Helden en Kampioenen in zichzelf en hun dromen geloven.