Afbeelding
Foto:

Regghe-Coast Shanty en Seasong festival

NIJVERDAL - Het Shantykoor "Die Regghe Sangers" uit Nijverdal / Hellendoorn onder leiding van dirigent Leo Kleinjan heeft zich door middel van concerten en optredens tijdens diverse festivals en de eigen festivals behoorlijk op de kaart gezet. Komende week weer, met het Shanty Festival; inmiddels de zestiende editie.

Dit vertaalt zich in het grote aantal aanvragen voor optredens in eigen land en in Duitsland. Zo zijn er aanvragen uit Gronau, Nordhorn en Ibbenbüren. En dan zijn er natuurlijk nog de concerten in de buurt bij verzorgingshuizen en de diverse andere optredens bij feesten en evenementen.

Shanty Festival
De voorbereidende werkzaamheden voor het Festival op zaterdag 24 juni zijn nagenoeg afgerond. Dit jaar zal het de zestiende editie van het Shanty Festival zijn. Ook nu wordt er weer groot uitgepakt met speeltoestellen voor de kinderen, zodat de ouders de handen een beetje vrij hebben. Er komt weer een bar met terras waar naast de drankjes ook genoten kan worden van een broodje beenham of hamburger.

Koren
Er zullen tien koren optreden op vijf verschillende podia in het centrum van Nijverdal. Het festival begint om 12.30 uur en eindigt met een gezellig samen zijn om 17.10 uur bij het HEMA podium op het Keizerserf. De koren worden vanaf 10.30 uur ontvangen in het Centrum aan de Constantijnstraat, waar hun koffie, een lunchpakket en enkele munten worden aangeboden.

Divers
De deelnemende koren komen onder andere uit Rijnsburg, Gouda, Delfzijl, Noordwijkerhout en Leidschendam. Maar ook zijn de Leesangers uit Enter en het Shantykoor Riessen van de partij.
De Grotestraat wordt afgesloten van 08.00 uur tot 20.00 uur tussen de supermarkt van de Jumbo en de Maximastraat. Op dit gedeelte zullen een groot aantal kinderspelen worden opgesteld, zoals het kratten stapelen, het Disco springen, de stormbaan en andere voor de kinderen fantastische spelen.