Afbeelding
Foto:

Bijeenkomst slechtzienden en blinden in Nijverdal

NIJVERDAL - Stichting Evenmens organiseert op maandag 19 juni een ontmoetings- en informatieavond voor blinden en slechtzienden.

Evenmens, informele zorg voor elkaar organiseert een hulpmiddelenbeurs voor mensen met een visuele beperking in samenwerking met Worldwide Vision en Bartiméus.

Hulpmiddelen
Worldwide Vision is een leverancier met een eigentijdse visie dat producten levert ten behoeve van mensen met een visuele, auditieve en/of leesbeperking en senioren. Aangepaste producten maken dagelijkse activiteiten tijdens thuis, het werk of op school vaak wat gemakkelijker. Maar ook bij hobby's, sportbeoefening, vrijetijdsbesteding of ontspanning kunnen deze producten een prima oplossing bieden. Hierbij kunt u denken aan ontspanningsmateriaal, horloges, telefoons, loophulpmiddelen, loepen, voorleesapparatuur en agenda's.

Kennis
Evenmens organiseert deze bijeenkomst samen met Bartiméus. Bartiméus heeft veel kennis en ervaring in het ondersteunen van mensen met een visuele en/of bijkomende beperking. Zij zijn een expertise-organisatie die mensen met een visuele beperking ondersteunt om het leven te leven zoals zij dat willen. Ook zij zijn aanwezig deze ochtend om uw vragen te beantwoorden.

Kom langs
De bijeenkomst wordt gehouden in de socioruimte Bendien Smitshof, Bendien Smitshof 38 te Nijverdal. Tijdstip: 10.00 tot 13.30 uur. U kunt vrijblijvend binnenlopen. De kosten voor de koffie/thee zijn 70 cent per kopje. Rond lunchtijd kunt u tegen een kleine vergoeding een broodje kopen.