Afbeelding
Foto:

Eerste Open Tuindag

NIJVERDAL - Komende zaterdag wordt de eerste Open Tuindag van dit seizoen gehouden van de Tuinvereniging De Jipkesbelt in Nijverdal.

Het tuinseizoen startte dit jaar al weer vroeg met zaaien op de vensterbank. Maar het duurde lang voordat de plantjes naar buiten konden, zelfs na de ijsheiligen op 15 mei moesten de tuinders nog wachten om de zaaisels buiten te kunnen zetten omdat het lang koud bleef. Maar nu groeit en bloeit alles voorspoedig en verheugen de tuinders zich op de eerste open tuindag, die komende zaterdag 24 juni wordt gehouden. U kunt hier niet alleen lekkere groente en fruit kopen, maar juist ook kennismaken met de tuinders die zich hiervoor veel inzetten.

Verkoop
Er worden dan weer biologisch geteelde groenten en fruit verkocht. Van bietjes tot sla en van bloemen tot zelfgemaakte producten worden verkocht. Tussen het 'winkelen' door kunnen de bezoekers een kopje thee of koffie drinken bij de blokhut en natuurlijk is daar een lekker stuk taart of andere lekkernij bij te krijgen tegen een redelijke prijs. En natuurlijk zijn de wedstrijd-pompoenplanten volop te bewonderen, daar waar ze niet verstopt zitten onder doek, zeil of bouwseltjes. De open tuindag start om 10.00 uur en duurt tot 13.00 uur aan de Jipkesbeltweg in Nijverdal.