Afbeelding
Foto:

Avond4daagse weer doorslaand succes

NIJVERDAL - De Avond4daagse van Nijverdal is afgelopen week weer gelopen. Het was weer een ware topdrukte aan de start. Hoewel het op sommige dagen misschien zelfs iets té zonnig en warm was, viel er zeker niets te klagen.

Op dinsdag ging de Avond4daagse van start met vrijdag de feestelijke afsluiting. Met name dit onderdeel is de afgelopen twee jaar sterk gegroeid. Zo werd de Grotestraat ook dit jaar volledig afgesloten voor het verkeer, wat vorig jaar al een succesvolle aanpak bleek. Het publiek stond dan ook echt in rijen dik om de lopers te ontvangen na hun prestatie. Gewapend met bloemen en snoepzakjes ontving iedere loper wel iets leuks uit het publiek. Uiteraard was er ook een echt randprogramma opgezet, zo regelden Dennis en Petra van de Gulle Goedzak een heus dweilorkest om de sfeer nog wat verder te verhogen. De Cigo verkocht speciale country and western snoepzakjes, aanhakend bij het verkleed-thema van dit jaar.

Versiering
Dat de Avond4daagse ook echt leeft bij de lokale gemeenschap blijkt ook wel uit de bonte versiering die in veel straten hing. Zo genoten de lopers echt van de laatste meters. Aanwonenden zorgden onder meer voor een verkoelende tuinslang en zelfs een hapje en drankje voor ouders en kinderen.

Prijzen
Voor de tweede keer wint de Marijkeschool de grote beker van de Avond4daagse. Het thema van dit jaar was country and western; naar goed gebruiken gingen met name de jonge lopers verkleed op de laatste avond. Alle leerlingen waren verkleed als koeien met ludieke uiers gemaakt van een schoonmaakhandschoen. Ze vormden zo de Marijkudde. De ouders gingen verkleed als cowboys en drukten een huifkar met kinderen en de medailles naar de evenementenweide. Voorin zochten twee indianen naar het te volgen spoor.

Geslaagd
Stappertje, de mascotte van de Avond4daagse, liep vrolijk voorop. Drumbands uit de gemeente verleenden hun medewerking aan de gezellige intocht. Kortom , de stichting Avond4daagse Nijverdal is goed op weg om van dit jaarlijks terugkerende evenement een zeer succesvol feest te maken.