Afbeelding

HCHN Meisjes D1 gepromoveerd naar 1e klasse

NIJVERDAL - Het hing al even in de lucht. Het zat er aan te komen. Drie punten waren nodig om kampioen te worden voor de meiden van Hockeyclub Hellendoorn Nijverdal (HCHN). Met 9-0 de wedstrijd gewonnen van Zwolle. Meisjes D1 zijn kampioen en gepromoveerd naar de 1e klasse.

Met 5 punten voor en nog 2 wedstrijden te spelen, was winst voldoende voor het kampioenschap. De wedstrijd tegen Zwolle kon al dé beslissende wedstrijd worden.

Tempo
Direct vanaf het begin van de wedstrijd lag het tempo heel hoog. Zwolle was fysiek goed aanwezig, maar HCHN scoorde al binnen 2 minuten hun eerste goal. Zwolle ging hier goed mee om en gaven HCHN niet veel kansen. Een paar keer maakte Zwolle het zelfs spannend voor de HCHN keeper, maar die hield hun pogingen ijskoud uit het goal.

Spannend
Het spel zorgde voor een spannende eerste helft. Met 3-0 voorsprong ging HCHN de rust in. Bij de tweede helft werd het lastiger voor Zwolle. Het tempo bleef hoog, positiespel en techniek van HCHN werd sterker. Het één na de ander goal werd door HCHN gemaakt. De buit was binnen. 9-0 gewonnen! Niet lang daarna volgde het eindsignaal en promoveren naar de 1e klasse werd een feit.

Feest
De toepasselijke champagne fles werd ontkurkt, kampioensshirtjes gingen aan, confetti dwarrelde op het veld en enthousiast gejuich maakt het feest compleet. Want, het was een prestatie van het hele team om zeer zeker trots op te zijn. Trotse ouders waren natuurlijk aanwezig langs de lijn en vierde het feest mee. In het HCHN clubhuis in Nijverdal werd het feest verder gevierd. Kampioenstaart werd aangesneden.