Afbeelding
Foto:

Golfers schenken
aan Twente Decadente

HELLENDOORN - Begin deze maand organiseerde de Lionsclub Hellendoorn weer de jaarlijkse Golfclassic bij golfclub De Koepel in Wierden. Naast dat dit een leuke dag uit is, wordt hiermee ook jaarlijks een goed doel gesteund.

Bedrijven konden die dag "flights" kopen en met vier personen deelnemen. De opbrengst van de dag komt jaarlijks geheel ten goede aan goede doelen. Dit jaar is één van deze doelen Twente Decadente. Een bijzonder reintegratieproject van Stichting React Twente.

Chocolaterie
Op het terrein van woonzorgcomplex Krönnenzommer in Hellendoorn werd begin dit jaar een chocolaterie ingericht. Hier vinden onder professionele leiding leer-werktrajecten plaats voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld mensen die een arbeidshandicap hebben of al langer afhankelijk zijn van een uitkering. Dinsdag nam directeur Irma Ruiter van React Twente een cheque in ontvangst van maar liefst 2.500 euro. Zij ontving deze uit handen van de president van de Lionsclub Hellendoorn, Hans van den Berg en penningmeester Bertus Webbink.

React
React Twente begeleidt werkzoekenden naar de arbeidsmarkt en gebruikt, voor een deel van haar cliënten en werkzoekenden, een leerwerkomgeving om dit doel te bereiken. Naast het nieuwe Twente Decadente zijn er ook nog diverse andere leerwerkbedrijven in Hellendoorn en Almelo. Door de groeiende vraag naar leerwerkplekken vanuit onder meer het UWV was een nieuwe locatie wenselijk. In februari vorig jaar begon de opzet van de chocolaterie. Gevestigd in een pand van Krönnenzommer aan de Sanatoriumlaan, wat eerder in gebruik was als keuken.

Openingstijden
De Twente Decadente chocolaterie is zes dagen per week geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis. Bezoekers kunnen rondkijken in de productieruimte en uitleg krijgen over de producten en het productieproces. Uiteraard mag er ook geproefd worden; chocolade is immers proeven én beleven! Er is een klein winkeltje en een tearoom met terras. Achter de chocolaterie is, speciaal voor de mountainbikers, een wasplaats zodat ze, na het sporten, hun fietsen kunnen schoonmaken.