Afbeelding
Foto: ANNAUF.nl

Goede opbrengst SamenLoop voor Hoop

NIJVERDAL - Afgelopen weekend werd onder grote belangstelling de SamenLoop van Nijverdal gehouden. Het was een geweldig feest op de Evenementenweide. Maar liefst 600 lopers verschenen aan de start met één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar het bestrijden van kanker.

Dankzij de inzet van de lopers en de ondersteuning van ruim honderd vrijwilligers werd een zeer net bedrag ingezameld. Zondag om 14.00 uur kon de organisatie de eindstand presenteren. In totaal gaat er 73.498 euro naar KWF Kankerbestrijding.

Startschot
Met een knallend carbidschot ging zaterdag 24 juni de 24-uurs estafette officieel van start. De eerste ronde maakte grote indruk op zowel de toeschouwers als de eregasten die onder groot applaus hun ronde liepen. Tijdens de tweede ronde werden de 38 teams stuk voor stuk voorgesteld en begonnen ze aan het eerste van vele rondjes. De aankleding van het terrein was super gezellig met de vele marktkraampjes waar de teams op creatieve manier geld inzamelden voor KWF. 'Het lijkt Boulevard Outdoor wel' gaf één van de deelnemers aan. Dat het weer na zoveel zonne-uren in de voorafgaande dagen wat tegenviel was voor één van de teams reden om snel poncho's in te slaan en met winst voor het KWF aan de man te brengen. Gelukkig hadden de buien totaal geen invloed op de wandelaars want zij stapten vrolijk door.

Eregasten
Terwijl de wandelaars hun rondes maakten werden in de prachtig ingerichte eregasten tent de (ex)kankerpatiënten in de watten gelegd. Het verwenprogramma met massage, een kappersbehandeling, nagelstyliste, workshops en samen dineren of brunchen viel enorm in de smaak. Ook was er tijd om met elkaar te praten over wat iedereen had meegemaakt tijdens en na het ziek zijn. 'Ik heb volop genoten', 'Héérlijk' en 'Echt verwend' waren veel gehoorde reacties.

Bezinning
Met fakkels dragende teamcaptains die met hun teamgenoten een ronde over het met kaarsenzakken verlichte parcours liepen startte de kaarsenceremonie. Bij terugkomst werd met het groot aantal aanwezigen stil gestaan bij mensen die streden of strijden tegen kanker. Na persoonlijke verhalen van Merel Rudde over haar overleden bonusmoeder en de strijd die Dapper Tijn heeft gestreden werden er twee minuten stilte gehouden om ieder voor zich dierbaren in gedachten te herdenken. Met een mooi gedicht en het SamenLoop voor Hoop, lied gezongen door Annet Nikamp, werd de ceremonie afgesloten.

Stilte van de nacht
Nadat om 01.30 uur de laatste muziekklanken over het parcours klonken liep een groot aantal wandelaars dapper door de nacht. De rust en stilte van de nacht was een bijzondere ervaring. Nadat het langzaam licht werd kreeg iedereen een enorme oppepper van de ochtendgymnastiek op stevige beat. Een mooie manier om fris en fruitig aan de laatste uren te beginnen. Rond 11.00 uur kwamen enthousiaste kinderen zich melden voor hun deelname aan de Kinderloop van 12.00 uur. Onder groot applaus van ouders, opa's, oma's en belangstellenden liepen de kinderen 24 minuten lang over het grote parcours de wandelaars tegemoet. Wat een blije, enthousiaste gezichtjes, prachtig!

Moment suprême
Tijdens de slotceremonie werd het ingezamelde bedrag bekend gemaakt. Vol spanning werd gekeken naar de kinderen die met cijfers op hun shirt het eindbedrag bekend maakten. Bijna niet te geloven: 73.498 euro voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Een geweldig resultaat dankzij de inzet van lopers, organisatoren, vrijwilligers en sponsoren die dit samen tot een succes maakten. Een resultaat om trots op te zijn.

Foto: ANNAUF.nl