Afbeelding
Foto:

Jumbo Kuperserf:
gastvrij en deskundig

NIJVERDAL - We komen allemaal regelmatig in de supermarkt. Maar we staan er nooit echt bij stil wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een winkel op een dagelijkse basis. En in Nederland zijn er immers zeer veel supermarkten te vinden, waardoor een onderscheidend vermogen belangrijk is. Wij spraken met filiaalmanager David Janssen van de Jumbo aan de Kuperserf in Nijverdal. Wat maakt zijn winkel bijzonder?

"Wij zijn een echte wijkwinkel; betrokken bij de gemeenschap." Janssen heeft geen lange bedenktijd nodig. De vestiging aan de Kuperserf 13 in Nijverdal is één van twee Jumbo's die Nijverdal rijk is. En hoewel de formule voor het grootste gedeelte hetzelfde is - gastvrij en deskundig met 100 procent tevredenheid tegen een lage prijs - zijn er toch duidelijke verschillen. Zo beschikt deze vestiging over een zelfscan-kassa wat zeker voor de drukke klant een fijne optie is. Ook is de winkel onderscheidend door de ruime gratis parkeergelegenheid, waardoor klanten voor de deur kunnen parkeren bij het halen van hun boodschappen. Daarentegen beschikken zij niet over een pick-up point voor online bestelde boodschappen; dit kan wel via de vestiging aan de Grotestraat.

Betrokken
De betrokkenheid bij de wijk is een belangrijk aspect voor Jansen; dit bouwt immers een belangrijke band op met de lokale gemeenschap. Je wilt immers meer zijn dan alleen een ondernemer die kijkt naar de cijfers. Het is daarom geen verrassing dat de Jumbo sponsor is van vele lokale evenementen, zoals sponsorlopen op de scholen, lokale sportactiviteiten, buurtinitiatieven en ook de komende buurtbarbecue eind september. De keten is ook hoofdsponsor van het jaarlijkse festijn Bruisend Nijverdal.

Tevreden
De persoonlijke benadering en het gevoel van betrokkenheid zijn ook gekoppeld aan Jumbo's 'zeven zekerheden', waaronder een breed assortiment, een kwalitatief hoogstaande versafdeling, de laagste prijs voor alle producten en een totale klanttevredenheid. Dat dit een goede insteek is blijkt wel uit de grote hoeveelheid vaste klanten die wekelijks winkelen in de vestiging Kuperserf. Janssen benadrukt dat dit vooral te danken is aan de zeer gedreven medewerkers die service met een glimlach hoog in het vaandel hebben staan.