Hellendoorn gaat investeren in onderhoud wegen

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn wil de komende jaren fors gaan investeren in het onderhoud aan de wegen. Dit was de afgelopen jaren helaas een ondergeschoven kindje qua gemeentelijke uitgaven, waardoor er een achterstand is ontstaan. Met de nieuwe investeringen moeten de wegen weer in topconditie komen. De gemeente trekt daar in 2017 een miljoen voor uit.

De gemeenteraad heeft in de begrotingsvergadering van vorig jaar besloten extra geld te reserveren voor langjarig wegenonderhoud, onder andere bedoeld om de kwaliteit van de wegen weer op niveau te krijgen. Dit is niet alleen belangrijk voor de praktische bruikbaarheid van de wegen, maar zeker ook voor het aanblik. Een net ogende gemeente met nette wegen is bijvoorbeeld ook toeristisch aantrekkelijk. Om dit goed op te pakken, zijn alle wegen geïnspecteerd. Vervolgens is een pakket van maatregelen voor 2017 en de komende jaren opgesteld, dat ook is besproken met de plaatselijke belangen/dorpsraad.

Werkzaamheden
Dit jaar worden in Nijverdal de Beethovenlaan, een gedeelte van de Bachlaan (tussen de Mozartlaan en het parkeerterrein bij de Aldi), de Chopinstraat en een gedeelte van de Van den Bergsweg (tussen Marconistraat en Fuutweg) aangepakt. Op de Rijssensestraat (bij de "Lange Jan") wordt er een speciale laag aangebracht om schade te voorkomen. Een nieuwe asfaltlaag komt er ook op het fietspad langs de Rijssensestraat tussen de PC Stamstraat en de aansluiting op de Burgemeester H. Boersingel. In Haarle wordt de asfaltlaag van de Molenweg (deel binnen de kom tot aan Raamsweg/van Heekweg) vervangen en in Hellendoorn de toplaag van de Huurmansweg.

Buitengebied
In het buitengebied komt er nieuw asfalt op de Vrugteveenseweg, de Helhuizerweg, de Achterhoekseweg en de Piksenweg (tussen de Meester Werkmansstraat en Hellendoornseweg). Verder worden diverse reparaties verricht en een slijtlaag aangebracht op de Coninckserveweg (tussen Fijneweversweg en Steenhaarweg), Haarlerveldweg, Wittebroeksweg, Molenweg (buiten de kom van Haarle), Bathemerweg en op een deel van de Stationsweg (tussen N 35 en Schotweg).