Afbeelding
Foto:

Sallands Mooiste Fietsweekend was genieten!

HAARLE – Afgelopen zaterdag was de aftrap van het Sallands Mooiste Fietsweekend. Met de Dikke Banden Race voor kinderen t/m 12 jaar.

Kinderen zonder fietslicentie maakten kennis met de wielersport door in hun categorie zo snel mogelijk hun rondje door Haarle te fietsen en de finish te halen. Maar bovenal plezier in het fietsen te hebben. Daarna de Jeugdronde van Haarle met regionale top aan de start. Een officiële KNWU koers in samenwerking met Wielerclub CC75 Nijverdal, die dit jaar voor het eerst georganiseerd werd in Haarle. De eersten starten in de regen, later liet de zon zich toch zien. Al met al een succesvolle eerste editie, zeker omdat de KNWU onder de indruk was van het selectieve parcours (afwisseling van techniek en snelheid) "Een aanvulling op onze KNWU kalender" aldus de jury.

Nieuwe klassieker
En afgelopen zondag werd de zesde editie van de NTFU klassieker Sallands Mooiste verreden. Sinds de oprichting streeft de organisatie er naar kwalitatief één van de beste fietsevenementen in Nederland te zijn. Door de prachtige routes en strakke organisatie heeft het evenement in de eerste twee jaar al de status van nationale klassieker gekregen en ontving ze al de drie NTFU sterren. De tocht is echt genieten met de vele mooie routes door het Sallandse landschap. Mede dankzij de grote inzet van ruim 140 vrijwilligers verliep alles weer erg goed. Ruim 1.900 fietsers verschenen aan de start in Haarle. Ook steeds meer bedrijven die voor hun medewerkers een bedrijfsarrangement regelen en samen de uitdaging aangaan.

Klimmen
Er waren verschillende wielerroutes met veel hoogtemeters en uitdagingen. Zowel de Race fietser (75/100 of 140 km) als de ATB'er (25/45/60 of 80 km, de marathonafstand) kwam volop aan zijn trekken. Ook dit jaar reed er weer een aantal handbikers mee op 2 afstanden. Uiteraard was er ook weer de gezellige Familieroute. De Familieroute slingerde 35 kilometer door het karakteristieke Sallandse landschap. Sallands Mooiste had dit jaar ook een Time-trial en in de Race werd er op een geheim segment over een afstand van 7,5 kilometer de individuele tijd geregistreerd. Winnaars bij de ATB waren William Plasman (m) en Arlana van Ommen (vr). En de snelsten bij de Race waren Geert van Rijt (m) en Sanne Wijermars (vr).